Önceki Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir, İstanbul Beykoz'da otomobiliyle çarptığı motosikletteki 17 yaşındaki Batın Barlasçeki'nin ölümüne, Yavuz Selim Öztürk ile Muammer Kızıl'ın yaralanmasına neden olmuştu. Fatma Zehra Kınık Demir'in yargılandığı davada karar çıktı.
Savcılık Kınık için 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Mahkeme, Kınık'a 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı. Kınık'ın 2 yıl süreyle ehliyetine el konuldu.
İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı Kavacık Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde 9 Temmuz’da meydana gelen kazada, Fatma Zehra Kınık, Baki Sokak’tan Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ne çıkarken motosiklete çarpmıştı.
Kazada motosikletteki sürücü Yavuz Selim Öztürk ve arkasındaki Batın Barlasçeki motosikletten düşerken sürücüsüz motosiklet de yayalara çarparak yaralanmalarına sebep olmuştu. Motosikletten düşen sürücü Öztürk yaralı kurtulurken, başını kaldırımdaki beton dubaya çarpan Barlasçeki ise yaşamını yitirmişti. Gözaltına alınan otomobil sürücüsü Fatma Zehra Kınık, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Daha sonra Fatma Zehra Kınık hakkında 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına sebep olduğu olayla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçlarından iddianame düzenlenmişti. Fatma Zehra Kınık'ın yargılanacağı davada ilk duruşma 30 Ekim'de görülmüştü.
İddianamede, Fatma Zehra Kınık'ın "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.
Gerçek Gündem
Kaynak: ANKA
Seçim öncesi milyonlar çok öfkeli! Hayaller paramparça36 izlenme
Erdoğan'ın indirim müjdesi kısa sürdü: Yem fiyatlarına yüzde 30 zam yapıldı!53 izlenme
Özgür Özel'den gergin geçen İBB davası sonrası açıklama! "İşbirlikçiler, yalakalar ne derse desin..."22 izlenme
Muharrem İnce'den 19'uncu Olağanüstü Kurultay için flaş çağrı500 izlenme
Kâbe'de bunu da yaptılar ! Pişkin pişkin kâğıt oynuyorlar !277 izlenme
AKP'li üst düzey isim teşkilatı uyardı: "Şehit aileleri ile tartışmayın"24 izlenme
İngiliz şirket Türk toprağını zehirlemeye doymadı!169 izlenme
Tatlı firması açıklama yaptı, AK Gençler rezil oldu!54 izlenme
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve vekiller Adalet Bakanlığı'na yürüdü!
Cumhur İttifakı'nın kalesi Aksaray'da 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım iptal edildi
Öğrenciler tercih etmedi! Bu uygulamaya geçildi: Milli Eğitim Bakanlığı’ndan seçmeli din dersi için ödüllü yarışma
"Atatürk Dünyada halâ konuşulan bir lider!"