Trabzon'un Maçka ilçesinin Üçgedik Mahallesinde (köyü), 31 Mart seçimlerinde 15 yıl aralıksız muhtarlık yapan Dursun Yeşilaraz, muhtarlığı rakibi Ziya Yeşilaraz'a kaptırdı.
Bu durumu hazmedemeyen Dursun Yeşilaraz, seçimlerden önce mezarlık için bağışladığı arazisinden kendisine oy vermediklerini düşündüğü kişilerin yakınlarının mezarlarının taşınmasını istedi.
Vatandaşlar, yakınlarına ait mezarların taşınmasının istenmesine tepki gösterdi. Eski muhtar ikna edilmeye çalışıldı. Ancak Dursun Yeşilaraz inadından vazgeçmedi.

MEZARLAR TAŞINMAYA BAŞLANDI
Eski muhtarı ikna edemeyen vatandaşlar, Trabzon Büyükşehir Belediyesine başvurarak mezarlarını taşınması için yardım istedi. İşlemlerin ardından köy mezarlığındaki mezarların taşınması çalışması başladı. Mahallenin yeni muhtarı olan Ziya Yeşilaraz da bu anı kamera ile kayıt edip sosyal medya hesabında paylaştı.
GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR
Mezarlarını taşımak zorunda kalan vatandaşlar ise gözyaşları içerisinde yakınlarına ait mezarları taşımaya başlarken, “Muhtar, seçimi kaybetti sorumlusu bizi tuttu. ‘Mezarlarınızı alacaksınız oradan' dedi. Bize artık o mezarlar orada kalsın taşıma deseler de, taşıyacağız” diyerek eski muhtara veryansın etti.
KÖYDE HUZUR KALMADI
Mezarlık arazinin Dursun Yeşilaraz’ın eşi ve kız kardeşine ait olduğunu belirten muhtar Ziya Yeşilaraz, “Yaşananlardan sonra köyde huzur kalmadı. Bizim de orada mezarlarımız var. Kış ayı olduğu için taşıyamadım. Yaz dönemi geldiğinde taşıyacağım. Eski muhtar kendisine oy vermeyen kişilere karşı böyle bir yöntem izledi. 15 yıl muhtarlık yaptı. Bu seçimde ona oy vermediler diye işe mezarları çıkartmakla başladı. Üç mezar taşıdık. 5 mezar daha taşıyacağız” diye konuştu.
AKP'li vekilin yalanı sosyal medyada patladı!35 izlenme
İsrail, çocuk hastanesini ve konvoyu vurdu! Çok sayıda ölü var27 izlenme
Devlet hangi televizyona ne kadar reklam verdi bilinmiyor!181 izlenme
"48 yaşındaki AKP’li başkan" makamında başhekime korona aşısı oldu!83 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: 168 can kaybı, 10 bin 827 vaka!65 izlenme
Yazar Ergün Poyraz saldırıya uğradı!31 izlenme
9 başkan tutuklu, iddianame yazılmadı ama AVM bitiyor13 izlenme
İmamoğlu: "Bize bulaştırmaya çalıştıkları iftira çamurunda boğulacaklar"10 izlenme
Görevden alınan imam hatip öğretmeni Ercan Harmancı’ya aynı kentteki başka bir öğretmenden destek geldi!
İYİ Partili yönetici istifa edip CHP’ye katıldı! “İstifalar devam edecek”
Konya'da protesto! '20 yıldır AK Parti'ye oy veriyorum' diyen vatandaş isyan etti: 'O olay bitmiştir'
Fatih Altaylı tutuklanırken neredeydiniz? Erdoğan'ı ölümle tehdit eden AKP'li trole AKP'li yönetici sahip çıktı