Birkaç yıl önce MHP'den istifa ederek CHP'ye katılan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir, 'bir mafya grubu üzerinden ana muhalefet partisi liderine hamle yapılacağına' yönelik duyumuyla ilgili olarak ifade verdi.
Artı Gerçek'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Aldemir’in Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde, ‘bilgi sahibi’ sıfatı ile ifadesi alındı.
Aldemir, emniyette verdiği ifadesinde iddialara ilişkin şunları söyledi:
"Saldırıyı bir yerde duydum. Adını söylemek istemediğim bir STK başkanı söyledi. Bildiğim bir şey yok. Kurum veya kişi olarak bilmiyorum. Saldırı olabileceğinin varlığına kanaat getirdim, genel başkanım Kılıçdaroğlu’na ilettim. Daha fazla tedbirler artırılsın, güvenlik önlemleri alınsın diye bu iddiaları kamuoyu ile paylaştım. Bundan da başarılı olduğuna inanıyorum. Bunun dışında elimde bilgi, belge yok, saldırıyı yapacağı iddia edilen mafya grubunu da kim olduğunu bilmiyorum."
Konuya ilişkin soruşturma sürecinin devam ettiği öğrenildi.
Aldemir, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olmuş, sandık güvenliği endişelerine dair endişelerle ilgili konuşurken şunları söylemişti:
"Sandık güvenliğinden önce Millet İttifakı'nı oluşturan liderlerin can güvenliği. Duyumlarım var.
Bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu'na hamle yapılacağıyla ilgili duyumlarım var. Devlet görevlilerini göreve çağırıyorum. Hepsi ortağı olur bu işin. Genel başkana haber vermeden ben bunu sizinle paylaşıyorum. Bir mafya grubunun üzerinden, Sinan'a yaptıkları gibi bir uyuşturucu grubu üzerinden bir şeyler duyuyorum liderlere yönelik, sakın ha. Sakın ha. Bu ateş hepimizi yakar. Çok açık söylüyorum."
Gerçek Gündem
Diyanet’in yurtdışında harcadığı para dudak uçuklattı!124 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı! Sosyal konut projesinden aldıkları evlerini bunu yapanlar kaybedecek!23 izlenme
Saray’dan dolar itirafı! "Daha erken müdahale edilebilirdi"59 izlenme
Kim takar yasağı! AKP’li isimler iade etmiyor37 izlenme
İmar Müdürü’nün altınları belediyeyi karıştırdı: ‘Çalındı’ dediği altınlar müdürün evinde çıktı!99 izlenme
CHP’li Emre: “Altun’un avukatı, polisin 80 yaşındaki teyzenin evine gittiğini doğruladı”72 izlenme
Torbadan, vakıflara kıyak üstüne kıyak196 izlenme
Dağ keçilerini ‘avlatmak’ için açılan ihale iptal edildi!46 izlenme
Özgür Özel Murat Çalık'a zulmedenlere Atatürk'ün ferasetini anlattı: Bakın Gazi Paşa düşmanına nasıl davranmış
AKP Gençlik Kolları Başkanı böyle buyurdu! 'Z kuşağı zırvalarıyla bu ülkenin gençlerini köleleştirme arzusunda olanlar bilmelidir ki Z kuşağı yoktur'
Bakan Şimşek: Suudi Arabistan'a turist götürebiliriz
AKP'li belediye başkanından skandal hareket! Kadın mimarlarla fotoğraf çektirmedi ve ödüllerini vermedi!