Birkaç yıl önce MHP'den istifa ederek CHP'ye katılan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir, 'bir mafya grubu üzerinden ana muhalefet partisi liderine hamle yapılacağına' yönelik duyumuyla ilgili olarak ifade verdi.
Artı Gerçek'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Aldemir’in Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde, ‘bilgi sahibi’ sıfatı ile ifadesi alındı.
Aldemir, emniyette verdiği ifadesinde iddialara ilişkin şunları söyledi:
"Saldırıyı bir yerde duydum. Adını söylemek istemediğim bir STK başkanı söyledi. Bildiğim bir şey yok. Kurum veya kişi olarak bilmiyorum. Saldırı olabileceğinin varlığına kanaat getirdim, genel başkanım Kılıçdaroğlu’na ilettim. Daha fazla tedbirler artırılsın, güvenlik önlemleri alınsın diye bu iddiaları kamuoyu ile paylaştım. Bundan da başarılı olduğuna inanıyorum. Bunun dışında elimde bilgi, belge yok, saldırıyı yapacağı iddia edilen mafya grubunu da kim olduğunu bilmiyorum."
Konuya ilişkin soruşturma sürecinin devam ettiği öğrenildi.
Aldemir, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olmuş, sandık güvenliği endişelerine dair endişelerle ilgili konuşurken şunları söylemişti:
"Sandık güvenliğinden önce Millet İttifakı'nı oluşturan liderlerin can güvenliği. Duyumlarım var.
Bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu'na hamle yapılacağıyla ilgili duyumlarım var. Devlet görevlilerini göreve çağırıyorum. Hepsi ortağı olur bu işin. Genel başkana haber vermeden ben bunu sizinle paylaşıyorum. Bir mafya grubunun üzerinden, Sinan'a yaptıkları gibi bir uyuşturucu grubu üzerinden bir şeyler duyuyorum liderlere yönelik, sakın ha. Sakın ha. Bu ateş hepimizi yakar. Çok açık söylüyorum."
Gerçek Gündem
AKP için anket yapan şirketten bomba tespitler1291 izlenme
Hukuk yok sayıldı: Cengiz’e jet hızıyla yeni izin!25 izlenme
AYM'den dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı24 izlenme
'Emekliye bin TL fazla ikramiye veremeyenler, faiz baronlarına trilyonlar aktarıyor'11 izlenme
İstanbul’da mezar karaborsası!105 izlenme
İlker Başbuğ, Atatürk’ün bilinmeyen not defterindekileri anlattı426 izlenme
Haydarpaşa ve Sirkeci garları ihalesini alan şirket hakkında yeni skandal! Sadece bir çalışanı var!212 izlenme
Ankara'daki Mühye Köyü’ndeki kurban pazarında konuşan besici isyan etti: "Genç bir girişimciyim ama son 1-2 yıldır gidişat hiç iyi değil. Muhtemelen ben de bırakacağım"21 izlenme
Grand Kartal Otel'in sahibi diğer oteli olan Gazelle Resort Spa Otel'i kapatma kararı aldı
Yeni 'zeytin' yönetmeliği için ilk harekete geçen 'beşli çete' oldu! Şirket, gözünü İkizköy'ün zeytinliklerine dikti!
Azerbaycan için çok önemli olan Zengezur koridorunun bir an önce açılması için elimizden geleni yapacağız.
Bilirkişiden termik santral için ‘doğa’ dersi: Kamu yararı yok, dereler kurur