Gazeteci Toygun Atilla, eski Varlık Fonu başkanı Mehmet Bostan ve Mineks Uluslararası Sermaye ve yatırım danışmanlığı firmasının yönetim kurulu başkanı Bülent Göktuna'nın 25 milyon dolarlık bir usulsüz komisyona aracılık ederek devleti zarara uğrattıkları gerekçesi ile tutuklandığını yazdı.
Patronlar Dünyası haber sitesinde yayınlanan yazıda Atilla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yaklaşık 1 yıldır çok gizli olarak sürdürülen soruşturmanın geçen hafta tamamlandığını kaleme aldı.
2017'de Mehmet Bostan'ın ani bir şekilde Varlık Fonu başkanlığı görevinden alındığını hatırlatan Atilla, 2018'de dönemin Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın Varlık Fonu'nda 25 milyon dolarlık bir açık olduğunu tespit ettiğini söyledi.
Atilla yazısında soruşturmayı şu ifadelerle anlattı:
"Yapılan incelemeler sonunda bu paranın Mineks Uluslararası Sermaye ve yatırım danışmanlığı firmasının yönetim kurulu başkanı Bülent Göktuna'ya transfer edildiği anlaşıldı. Bundan sonrasında ise olaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan el koydu. Olayı Devlet Denetleme Kurulu'nun incelemesini istedi. Bu aşamada Binali Yıldırım ise olayın Devlet Denetleme Kurulu'na gitmesine gerek olmadığı yönünde görüş belirtti. Ancak Recep Tayyip Erdoğan bu konuda kararlıydı. Devlet Denetleme Kuruluna talimat vererek bu olayın akıbetinin araştırılmasını istedi."
Atilla şöyle devam etti:
İddialara göre ortaya çıkan tablo vahimdi. Eski İngiliz Kraliçesi II. Elizabeth ve oğlu York Dükü Prens Andrew ile de çok samimi olan iş insanı Bülent Göktuna, olayın bir tarafındaydı.
Yurt dışından 25 milyar dolarlık fon bulacağını söyleyen Bülent Göktuna, 25 milyon dolarlık bir komisyon karşılığında bu işe soyunmuştu.
Ancak istenen fon alınamadığı gibi 25 milyon dolarlık komisyonda buhar olup uçmuştu.
Devlet Denetleme Kurulu 1 yılı aşkın bir sürenin ardından raporunu tamamladı.
Raporda oklar, Mehmet Bostan ve Bülent Göktuna'yı gösteriyordu.
Geçen hafta gözaltına alınan eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ve Bülent Göktuna, mahkeme tarafından tutuklanarak Silivri Cezaevine kondu.
Gerçek Gündem
Yeni soygun kapısı 'bandrol' oldu!795 izlenme
15 Temmuz mağdurlarının 338 milyon lirası nerede?74 izlenme
Günlük kayıp 15 milyon TL! 5 cümlede büyük kayıp!223 izlenme
Sarayın yolunu yapan durmuyor: Kamudan bir ihaleyi daha kaptı21 izlenme
Türk bayrağına saldıran bir Suriyeli daha yakalandı: "İslam kardeşliği adına affedin"37 izlenme
Virüsün Türkiye'ye nasıl girdiğiyle ilgili bu tespit ortalığı karıştırır!155 izlenme
Bayram boyunca şikâyet yağmıştı! Bakan Yerlikaya duyurdu: Hız uyarı levhaları için komisyon kuruldu28 izlenme
Dehşet saçan kocayı bıçaklayan Tolga Daşkıran hakkında flaş karar! İkinci Kadir Şeker vakası olarak anılmıştı…87 izlenme
Gezi’nin 6’ncı yıldönümü
Saray'a kriz yok: Emine Erdoğan, 50 bin dolarlık çantasıyla Japonya'da!
TÜRGEV ve Ensar merkezi ortak kuruluş vakfı Muhammed Ali’nin çiftliğini satın aldı
Hatay'da depremzedenin konteyner çilesi! "Burası Hindistan’da bir mahalle değil. Burası Hatay. Yağmur suları kanalizasyonla birleşti, fareler fırladı"