Koronavirüs nedeniyle kepenk indiren esnaf borç yükünün altında ezilmekten endişe duyuyor.
Birgün'den Rıfat Kırcı'nın haberine göre; AKP Genel Başkanı ve Cumurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi paketinin yetersiz olduğunu, kira, tedarikçi ve işçi ücretlerini karşılamakta yetersiz kalacaklarını belirten Kadıköy Esnaf Derneği Başkanı Tuncay Hado, vergilerin ve faturaların iptal edilmemesi ve bankaların kredi vermek istememesi nedeniyle birçok dükkanın kapanmak zorunda kalacağını belirtti.
BANKALAR KREDİ VERMİYOR
Ekonomik paketiyle birlikte esnafa destek verileceğini beklediklerini ancak destek yerine sadece borçların ertelenmesinin kendilerini borç yükünden kurtarmayacağını aktaran Hado şöyle konuştu:
“İlerleyen süreçte ağır bir borç yüküyle karşı karşıya kalacağız. Banka kredi başvurularımızda sigorta ve vergi borcu yoktur yazısı istenmektedir, bu süreçte bankalar esnafa kredi verme taraftarı değiller. Kısa çalışma ödeneği ile sigortalı çalışanlarımızdan prim gün sayısı aranmaktadır, sektörümüzde personel girişçıkış sirkülasyonu çok hareketlidir dolayısıyla sektörde bulunan yüzde 50’inin üzerindeki personel bu durumdan faydalanamayacaktır. Ayrıca, hükümet dükkanlarımız kapalı olduğu halde kira stopajı, çevre temizlik vergisi, eğlence vergisi, tabelareklam vergisi, SGK primlerini almaktadır, muhtasar SGK beyanını ertelemedi. Bu yetmemiş gibi Türk Telekom, elektrik, su, internet, doğalgaz ve GSM operatörleri mevcut borçları ertelemediği gibi, ödenmediği takdirde açma kapama bedeli isteyeceklerini bildirdiler.”
Narin'in köyünü karıştıran damat adayı da gözaltına alınmış: "Nevzat'ı tanırım iyi adamdır"91 izlenme
Vatana Bayrağa küfür edip 'Yiyorsa gelin alın' dedi, Polis Özel Harekât da kırmadı gitti aldı !1096 izlenme
Bahçeli'den MHP'lilere Özgür Özel ambargosu16 izlenme
AKP’li Belediye Millet Bahçesi'ne tam tamına 6,7 milyon TL harcadı!41 izlenme
CHP'li vekilden Gara isyanı! "Seslerini duymadılar, yüzlerine tüm kapıları kapadılar"39 izlenme
Depremde 99 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi’nin kurucusundan utanmaz savunma12 izlenme
AKP’li seçmenden muhalefeti eleştiren Meral Akşener’e: "Sonuna kadar eleştir. Çünkü AK Parti’ye yarıyor, bize yarıyor"28 izlenme
Diyanet'in hedefinde şimdi de internet kullanımı var!95 izlenme