Geçtiğimiz günlerde CHP'nin açıkladığı boykot listesine giren şirketler içinde en çok tartışılanlardan biri kahve zinciri EspressoLab oldu. Özel'in boykot çağrısının ardından EspressoLab'den sosyal medyada yapılan açıklamada, "Biz neden boykot edildiğimizi anlamadık." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Espressolab'ın 2014'te bir üniversitenin içinden doğduğu, hiçbir siyasi bağlantıya dayanmadan, devlet desteği ya da teşviki almadan 15 ülkede Türk bayrağını dalgalandıran bir marka haline geldiği belirtilerek, kapıların toplumun her kesimine açık olduğu aktarıldı.
Bu kapsayıcı açıklamaya karşın muhalif kesimden yükselen boykot sesleri, şirketin AKP teşkilatları tarafından sahiplenilmesine neden oldu.
Çok sayıda AKP'linin destek ve fotoğraf paylaşımında bulunduğu EspressoLab, yaşanan dönüşümün ardından adeta kabuk değiştirdi. Hemen her akşam bir espressolab şubesine giden AKP'li gruplar sloganlar atıp çektikleri videoları sosyal medyada yayınlamaya başladı. Böylece başlangıçta sadece bir kahve zinciri olan şirket giderek arkasında AKP'nin durduğu bir noktaya doğru sürüklendi. Şirketin geçmiş yıllarda LGBTİ bireyleri için yaptığı paylaşımlar hızla kaldırıldı.

2017 yılında EspressoLab tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada "Türkiye'nin en yenilikçi kahve markalarından biri olan şirketimiz, kurulduğu günden itibaren toplum içerisindeki farklı renklerin her zaman destekçisi ve savunucusu olmuş, birçok mağazamız LGBTİ bireylerinin vakit geçirmekten keyif aldıkları mekanlardan biri olmuştur" ifadeleri kullanılmıştı. Buna karşın yaşanan eylemlerin ardından söz konusu paylaşımlar EspressoLab sayfalarından kaldırıldı.
Söz konusu paylaşımın linkine tıklayan kullanıcılar, gönderinin silindiği uyarısıyla karşılaştı.

Sözcü
AKP'li belediye başkanından belediye çalışanlarına tehdit! 'Bu çatı altında Sayın Cumhurbaşkanımızın aleyhinde konuşan defolsun gitsin'51 izlenme
Babası sınav çıkışı ellerinde çiçekle karşılamıştı: Çimen Gülen üniversiteyi kazandı22 izlenme
Vatandaşa "Soğan Ekmek Yiyin" tavsiyesi veren AKP’lilerin yeğenlerinin lüks yaşamları! Nereden geliyor bu değirmenin suyu?83 izlenme
Bahçelievler'de deprem komisyonu kurulması teklifi AKP'nin oylarıyla reddedildi!131 izlenme
Yandaş rektör atamaları Türkiye’yi sonuncu yaptı!30 izlenme
Fahiş zamların yurttaşa bedeli ortaya çıktı! İşte iktidarın kararlarının faturalara yansıması!48 izlenme
Enflasyon pazarda... Osmaniyeli pazarcı: "Alıp alıp gidiyorlardı önceleri, şimdi 3’e, 4’e bölerek lahana veriyoruz"48 izlenme
Sinan Ateş suikastında özel harekâtçıların ifadesi ortaya çıktı!136 izlenme
Çorum Şeker Fabrikası satışında 10 TIR’lık skandal!
Faiz düştü vatandaş böyle tepki gösterdi: "Hiç kimse, ‘ekonomi iyi’ demesin. Allah çarpar ya!"
Yazlık sarayın yolunu yapan eski AKP yöneticisine 1.4 milyarlık 'gizli saklı' yeni ihale!
Hazine iki ayda 405 milyar TL ile rekor açık verdi