Gıda enflasyonu artarken, kırmızı eti unutan, ucuz gıda kuyruklarında saatler geçiren vatandaşın beslenme alışkanlıkları da değişmek zorunda kaldı. Ekonomist İnan Mutlu’nun sosyal medya paylaşımı mutfaktaki yangınının geldiği noktayı ortaya koydu.
Vatandaşların patates tüketiminin 52 kilogramdan 67 kilograma çıktığını belirten Mutlu, ‘Yoksullaşmanın resmi’ diyerek paylaştığı grafikle birlikte şu ifadeleri kullandı: “Protein bulamayınca, karbonhidrata yöneldik. Et, bakliyat, balık ulaşılamaz olunca, patates tüketimi patladı. 2023’te 52 kilo olan kişi başı yıllık patates tüketimi, 2025’te 67 kiloya fırladı.”
BU, BİR HALK PORTRESİ
Ekonomist Ensar Yılmaz ise paylaşıma şu cevabı verdi: “Patatesin yükselişi, ülke durumunu özetleyen bir halk portresi. Bu portreyi ‘talep artışı fiyatı yükseltiyor’ diye okuyan olabilir. Oysa enflasyon talebin niteliğini değiştiriyor, gelir düştükçe düşük kaliteli mallara kayış var. Patatesin yükselişi, genel bir talep düşüşün göstergesi.”
Sözcü
Tanju Özcan Kılıçdaroğlu'na ateş püskürdü! "Her ne kadar umutsuz olsam da sayın Kılıçdaroğlu iktidarın bu tuzağını iki cümle ile bertaraf edebilir" diyerek çağrıda bulundu19 izlenme
Satmaya doymadılar: Bakanlıktan İstanbul'da satılık tepe!76 izlenme
Erdoğan da suçu belediyelere attı! "Sorumluluk büyükşehir belediyelerinde"41 izlenme
Avrupa Konseyi: Kaftancıoğlu'nun yeri cezaevi değil siyaset sahnesi44 izlenme
Zam farkları ne zaman yatacak? Emekli maaş takvimi belli oldu47 izlenme
AKP'nin kalesinde ekmek 10 TL! Ekmek fiyatına 4 lira zam55 izlenme
Kamu bankalarının harcamaları sır kaldı23 izlenme
FT'den Türkiye uyarısı: Sıcak para geldiği gibi kaçabilir27 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan operasyon açıklaması: Yakında Suriye'de güvenlik kuşağının halkalarını birleştireceğiz!
AKP, “PKK’lı” denilen kuruluşu ziyaret etti!
İzmir’de 29 Ekim kutlamasında 350 metrelik dev bayrak açıldı!
AP Türkiye Raportörü'nden Esenyurt kayyımı için yaptırım çağrısı