Halk TV ekranlarında yayınlanan Kayda Geçsin programına konuk olan tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım Türkiye'deki tarım ve hayvancılık ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarında yüzde 48 zam yaptı. Yapılan zamla 1 kg kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kg kuşbaşının fiyatı da 62.50 liradan 92 liraya kadar arttı. Bu fiyat artışı serbest piyasadaki fiyatları da yukarı çekeceği belirtildi. ESK, et satış fiyatlarını yükseltirken, karkas kesim fiyatlarını artırmadı.
Et ve Süt Kurumu'nun Genel Müdürü ile görüştüğünü ifade eden Yıldırım şunları dile getirdi;
"Burada üreticiden aldığı ete bir zam yapmadı. Ben bugün Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü ile görüştüm. 'Ya bizim fiyat çok düşük kalmıştı çok uzun kuruklar oluşuyordu. Bu nedenle bu zammı yapmamız gerekiyordu' dedi. Üreticiden aldıkları karkas ette de bir fiyat artışı yapacaklarını belirttiler."
"Son 10 yılda Türkiye 10 milyar dolardan fazla para ödeyip et ithal etti" diye Yıldırım "Et ithal etmenin çözüm olamadığını bir kez daha gördük. Et ucuzda değil ayrıca" dedi.
halktv.com.tr
Suriye'de eylemler yayılıyor: HTŞ'nin güvenlik güçleri eylemcilere ateş açtı, protestoların sürmesi üzerine HTŞ sokağa çıkma yasağı ilan etti!39 izlenme
KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde Erdoğan'a boykot!44 izlenme
İstanbul'da bir spor salonu 2.5 ayda dört kez motosikletli kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı42 izlenme
AKP’li yönetici fena bombaladı: Eş, dost, akraba, sekreter... Mal varlıkları araştırılsın!910 izlenme
Yargıtay'dan maske kararı! "Polis ceza yazamaz"101 izlenme
Yüzlerce arsa satan AKP’li Belediye’nin borcu hiç azalmamış!83 izlenme
39 yıllık serüven sona erdi: Dev çay şirketi Türkiye'den resmen ayrıldı17 izlenme
İstanbul Çekmeköy’de askeri helikopter düştü! Vali Ali Yerlikaya: 4 asker şehit!178 izlenme
Herkes bunu tartışıyor: Uzay aracında mikrofon yere düşerken Alper Gezeravcı nasıl yukarı fırladı?
AKP'li vekil Hacı Özkan öğrenci burslarını fazla buldu! '650 değil 250 lira olması lazım!'
AKP'li vekil Trabzon'un Araplaşmasına karşı çıkanları vatan haini ilan etti! 'Bu tabloyu bir avuç kötü ve art niyetli ırkçıya, vatan hainine yedirmeyiz'
AKP'nin her şeyini açıklayan çarşaflı kadının sözleri güne damga vurdu: "Türkiye eskiden üreten bir ülkeydi. Her şeyiyle üreten bir ülkeydi. Tükettiler bizi"