Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul'da sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı ilçelerde 4 yıllık kira değişimi karşılaştırıldı.
Nisan 2019 ile Nisan 2023 kira fiyatları karşılaştırıldığında en yüksek artış yüzde 807 ile Kağıthane'de yaşandı.
EV KİRALAMAK İMKANSIZ OLDU
Kağıthane'yi yüzde 794 ile Arnavutköy, yüzde 779 ile Başakşehir ve yüzde 777 ile Gaziosmanpaşa takip etti.
Sığınmacıların yoğun yaşadığı ilçelerde Nisan 2019'da 10003 bin bandında olan kiraların bugün 8 bin 19 bin TL bandında olduğu görüldü.

4 YILDA YÜZDE 654 ARTTI
Karşılaştırmalı verileri sosyal medya hesabından paylaşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Sığınmacıların yoğun yaşadığı İstanbul’daki 15 ilçemizde 5 yılda konut kirası artış oranı ortalama yüzde 654. 15 ilçede kiralar 1640 lira seviyesinden ortalama 12 bin 111 lira seviyesine çıkmış durumda. Atılması gereken adımlar var.
Sosyal konut üretiminin yanı sıra, makroekonomik politikaların akılcı hale getirilmesi ve yabancılara konut satışının piyasaya denge gelene kadar durdurulması lazım. Sığınmacıları da ülkelerine kavuşturmalıyız. Sığınmacı nüfusunun artması, konut piyasasının dengesini de bozuyor.”
Yeniçağ
Kadıköy'de NATO karşıtı eyleme katılan gencin kolu kırıldı!16 izlenme
Hikmet Çetin'den güne damga vuran açıklama: "Kılıçdaroğlu partinin başına geçmek istiyor"20 izlenme
TCDD’nin mülakatında skandal Mike Tyson, Penisilin sorusu65 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi, 'kameraya' boğuldu!116 izlenme
İmamoğlu'ndan yeni yıl mesajı: "Daha adil daha eşit"27 izlenme
Hemşehriye ballı kıyak: İlaç Kurumu'na veteriner atandı!31 izlenme
CHP’li Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar'a saldırı!43 izlenme
Zamlardan bunalan pazarcı esnafı fiyatları Diyanet'in fetvasıyla savundu 'Fiyatları tayin eden Allah’tır'63 izlenme
ABD’den Putin’i kızdıracak Ukrayna kararı! Kongre onayladı
Bir dönemin dev markası markası icradan satışa çıkacak
"Şeriatı getirin" dedi, aldığı cevap röportaja damga vurdu: "Cumhuriyet'e meydan okuyana biz de meydan okuruz"
Sayı her geçen gün artıyor! Bir ilçe daha karantinaya alındı!