CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde, Türk İdareciler Derneği tarafından belirlenen, Başarılı İdareci Ödülünü Erzincan İliç Kaymakamı Ertuğrul Örnek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldığı hatırlatıldı.
Bayraktutan, Örnek'in anayasa değişikliği referandumu sürecinde Artvin Borçka Kaymakamlığı görevinde bulunduğunu belirterek, “Örnek, devletin kaymakamı gibi değil, bir siyasi parti ilçe başkanı gibi davranmış, Başkanlık sistemi için ‘Evet' kampanyasına açık destek vermiştir” dedi.
Önergede, “Tarafsız olması gereken kaymakamlık makamını kötü kullanmış ve taraf olmuştur. Kaymakam hakkında soruşturma açılması gerekirken ödüle layık görülmüştür” denildi. Bayraktutan şu sorularına yanıt istedi:
‘'Devletin kaymakamı siyasi bir propaganda gerçekleştirebilir mi? Kaymakam Örnek, ‘Hayır' kampanyasına destek vermiş olsaydı, bu ödüle layık görülür müydü? Hakkında ne gibi bir işlem başlatırdı ? Örnek, diğer kaymakamlardan farklı ne gibi bir hizmet üreterek, “Yılın Kaymakamı” ödülüne layık görülmüştür?”
AFP: "İmamoğlu eylemleri ülkeyi ikiye böldü"32 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘özenti’ cevabı231 izlenme
Fırsatçılara büyük tepki! #deprem'in ardından #İzmir'de bazı kiralık evlerin fiyatları % 25 zamlandı!66 izlenme
Kılıçdaroğlu’na her gün 12 bin trol saldırıyor!45 izlenme
Alman ırkçı partiden Atatürk’e büyük saygısızlık!59 izlenme
Seçim bitti, Mehmet Şimşek EYT için muhalefeti suçladı25 izlenme
İsveç'in NATO'ya üyeliğine onayın ardından Erdoğan'ın bu sözleri tıklanma rekoru kırdı: 'İsveç tam bir terör yuvasıdır. İsveç’i NATO’ya kabul etmeyeceğiz'59 izlenme
Dört ilde yangınla mücadele sürüyor! Amasya, Çanakkale, Hatay ve Bursa15 izlenme
Ölüye de saygıları yok: Sosyal medyada içerik üretme uğruna mezar taşları üstünde iskambil oynadılar!
Bahçeli SMO komutanları ile görüştü
Avrupalı lider, AKP'liler kadar sevindi: "Erdoğan kazanmasaydı milyonlarca mülteci sınırımıza dayanırdı"
Sürücüler isyan etmişti: TÜVTÜRK'ten komisyon açıklaması