Yazar Eylem Tok ve Op. Dr. Bülent Cihantimur 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur kullandığı araçla 1 Mart Cuma gecesi arıza nedeniyle emniyet şeridinde duran 3 ATV motoruna çarptı. Kazada Cihantimur’un çarptığı Oğuz Murat Acı hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı. Olay sonrası oğluyla önce Mısır’a kaçan anne Eylem Tok, oradan da ABD’ye kaçtı. Kırmızı bülten çıkarılan anne ve oğlunun olay akşamı yanlarında bulunan şirket çalışanı Ceren S.’nin ifadesi ortaya çıktı.
Olayın ardından çalışma yapan Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay akşamı 17 yaşındaki T.Cihantimur ile birlikte 2 araçta toplam 10 kişi yer aldığını tespit etti. İki araçta yer alan 9 kişinin ifadesini alan polis, olay gecesi anne Eylem Tok’un yanında olan ve onları havalimanına kadar götüren şirket çalışanı Ceren S.’nin de ifadesini aldı.
Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre Ceren S. ifadesinde “Eylem hanımın telefonu çaldı. Anladığım kadarıyla şoförü ile görüştü. Ancak ne konuştuklarını duymadım. Telefon görüşmesinden sonra Eylem hanım biraz panik içindeydi ve bana, ‘araba nerede’ diye sordu. Masadan kalkınca bana ‘Oğlum T.’yi alacağız’ dedi” şeklinde konuştu.
Ceren S. ifadesine şöyle devam etti: “Ben de işverenim olduğu için fazla sorgulamadım. Restorandan çıkıp bana ait olan araca bindik. Aracı ben kullandım. Eylem Hanım yanımda oturup bana yolu tarif etti. Sonrasında sürekli telefonu çaldı. Görüşmeler yaptı. Ben yola odaklandığım için ne konuştuklarını duymadım. Eylem Hanım ve 2 çocuk da arabanın arka koltuğuna oturdu. Ben de U dönüşü yaparak geldiğim yoldan geri döndüm.”

Timur Cihantimur’un şokta olduğunu anlatan Ceren S., annesine sürekli ‘Araç pert oldu affet anne’ dediğini duyduğunu söyledi. Diğer iki çocuğun da kendi aralarında konuştuklarını anlatan Ceren S. “Oğlu şoktaydı. Eylem Hanım oğluna ‘Sen iyi misin?’ diyordu. İki çocuğu büyük bir sitenin önünde indirdikten sonra Eylem Tok’un evine gittik” ifadelerini kullandı.
Daha sonra eve geldiklerini anlatan Ceren S., Eylem Tok’un kendisine “Sen oğlumu yalnız bırakma, biz şoför ile kaza yerine gidip kontrol edeceğiz” diyerek şöyle devam etti: “Ben T. ile eve girdim. T.’ye, ‘Ne oldu? Ne yaşadınız?’ diye sordum ama cevap vermedi. Yalnız kalmak istediğini söyleyerek odasına çıktı. Bir süre sonra Bülent Cihantimur, Eylem Tok ve şoförleri eve geldi. Benim dışarıda beklememi istediler.”
Ceren S., ifadesine “Bunun üzerine evden çıktık. Yolda giderken Eylem Hanım bana, “Havaalanına doğru git’ demesi üzerine havaalanı yoluna girdim. Havalimanına gittik” dedi. Ceren S., havalimanında anne ve oğlunun Mısır’a gittiğini ve yaşananları önce anlamadığını iddia etti.
Ceren S.’nin ifadesinin detayları dosyaya girerken, polis yaptığı çalışmada Eylem Tok ile oğlunun kaçış saatlerini belirledi. Elde edilen kamera kayıtları ve incelemelere göre anne Eylem Tok ile oğlu olay sonrası 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanı’na gitti. Kendilerini Ceren S. adlı çalışan yolcu etti. Eylem Tok ile oğlu saat 03.00 sıralarında Mısır uçağına binmek üzere işlem yaptı. Ardından saat 04. 30 sıralarında Mısır’a uçtukları tespit edildi.
Tele1
Türkiye yüzyılı böyle başlıyor33 izlenme
Bir haftada bu olanları unutmayalım29 izlenme
Erdoğan, Süleymani’ye ‘şehit’ dedi mi?160 izlenme
Çocuğu ateşlenen baba bir araba dolusu yakınını doktoru dövmeleri için çağırdı, kemer ve sopalarla saldırdılar!39 izlenme
AKP'den CHP'ye geçen belediyede TÜGVA ve Ensar Vakfı'yla imzalanan protokoller iptal edildi39 izlenme
Sanayi icraya düştü işsizlik zirveye çıktı: 13 fabrika 8 imalathane icradan satışa çıktı15 izlenme
Van'da meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem anı kameralara yansıdı!37 izlenme
Hüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin Çapkın'ın FETÖ davasında flaş gelişme65 izlenme
AKP'liden, çocuğuna yiyecek alamayan şehit yakınına: "Ölümüne Erdoğan. Dolar 103 bin lira olsun, gene ardındayız Reis'in"
Enflasyon girdabı vatandaşın sofrasını yuttu! Vatandaş ete hasret
"Maliyetler bizi ezerken bir de terörist ilan edildik!"
Hande Fırat’ın yazdığı imitasyon çanta macerasının arka planı! Emine Erdoğan servet harcamış