Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesindeki altında 3 kat AVM bulunan 4 bloklu Diyar Galeria sitesinin 2 bloğu iki büyük depremde yıkıldı.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesindeki hasar tespit komisyonu yaptıkları incelemede binalara yıkık, acil yıkılacak raporu verdi.
İçeride mahsur kalan evcil hayvanlar için yapılan girişimler üzerine yıkım durduruldu. Hayvanların canlı olarak kurtarılmasından sonra yeniden yıkıma başlanıldı.

Bu kez yıkık durumda olan bloklardaki bina sakinleri ile sitenin altındaki AVM'deki bürolarda faaliyet yürüten avukat, mali müşavir ve şirketler yıkımın durdurulması için 1. Sulh Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunarak ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağından yıkımın öncelikle delil tespiti yapılana kadar durdurulması talebinde bulundu.
MAHKEME KENDİ VERDİĞİ KARARI 6 SAAT SONRA GERİ ÇEKMİŞTİ
Bu talebi kabul eden mahkeme yıkım kararının durdurulmasını, 4 kişilik bilirkişi heyetinin de olay yerinde inceleme ve keşif yapmasına karar verdi.
Ancak 6 saat sonra mahkeme, “Sehven alınmış bir karardır” diyerek verdiği bu kararı geri çekti. Bunun üzerine aileler Valiliğe başvuruda bulununca yıkım kararı tekrar durduruldu.
Çevre ve Şehircilik bu kez “Yıkık, acil yıkılacak” raporu verdiği Diyar Galeria sitesinin raporunu “Ağır hasarlı”ya çevirdi. Ev ve bürolarındaki kıymetli evrak; bilgisayar, ziynet eşyaları ile ev ve büro malzemelerinin çıkarılması için konut ve işyeri sahipleri, Galeria önünde geçen hafta oturma eylemi başlattı.

BU SABAH İZİN VERİLDİ EŞYALAR ÇIKARILDI
Depremzedelerin eylemi sonuç verdi ve bu sabah itibariyle eşyalarını kontrollü bir şekilde çıkarmalarına izin verildi.
Polis gözetiminde izdiham yaşanmaması için dairelerde tahliye işlemi kontrollü olarak gerçekleştiriliyor.
İzin verilmesinden sonra Galeria'nın bulunduğu Elazığ Caddesi üzerine gelen kamyon ve pikaplara eşyalar yüklenirken, tahliye işleminin iki gün devam edeceği öğrenildi.
Ev ve işyerlerindeki eşyaların tahliyesinden hemen sonra da kamu güvenliği açısından risk ve tehlike arz ettiği için yıkımın acil olarak gerçekleştirileceği bildirildi.
Sözcü
Bir zam da müze ve ören yerlerine: Yüzde 50 ile 100 arasında arttırıldı36 izlenme
Tarihçi Zeynep öğretmene kulak verin ! 'Vatan Sağolsun' ifadesi sakıncalıymış !3700 izlenme
Kural herkese farklı işliyor! Polis 'iki güzel kız'a ceza yazmak yerine bakın ne yaptı!127 izlenme
ABD'deki Halkbank davasında flaş gelişme!99 izlenme
İmamoğlu'nun danışmanıydı: Onu da aldılar16 izlenme
Bu görüntüler dün Kadıköy'de çekildi! İBB'nin zabıta ekiplerinden skandal hareket!116 izlenme
Polis, HSK önünde açıklama yapmak isteyen Somalı ailelere biber gazıyla saldırdı!98 izlenme
CHP'de kritik zirve: Özel, İmamoğlu ve Yavaş bir araya geldi22 izlenme