TÜİK, 2025 yılı Eylül ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı.
TÜFE'deki değişim 2025 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 3,23 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 25,43 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,29 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 38,36 artış olarak gerçekleşti.
Aylık enflasyonda 8 ayın zirvesi görülmüş oldu. Yıllık enflasyon ise 16 ay sonra ilk kez artış gösterdi.
TÜİK ağustosta enflasyonu aylık yüzde 2,04, yıllık 32,95 açıklamıştı.
İstanbul Ticaret Odası (İTO), eylülde İstanbul'un enflasyonunu aylık yüzde 3,19, yıllık yüzde 40,75 hesaplamıştı.
Ekonomistlerin eylül ayı için ortalama aylık enflasyon beklentileri, Reuters anketinde yüzde 2,6, AA Finans anketinde yüzde 2,5 olmuştu.
Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise enflasyonu eylülde aylık yüzde 3,79, yıllık yüzde 63,23 hesapladı.

TÜİK'e göre, en yüksek ağırlığa sahip 3 ana harcama grubunun yıllık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 36,06 artış, ulaştırmada yüzde 25,30 artış ve konutta yüzde 51,36 artış olarak gerçekleşti. İlgili ana grupların yıllık değişime olan etkileri ise gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 8,60, ulaştırmada yüzde 4,15 ve konutta yüzde 7,85 oldu.
En yüksek ağırlığa sahip 3 ana harcama grubunun aylık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 4,62 artış, ulaştırmada yüzde 2,81 artış ve konutta yüzde 2,56 artış olarak gerçekleşti. İlgili ana grupların aylık değişime olan etkileri ise gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 1,11, ulaştırmada yüzde 0,44 ve konutta yüzde 0,44 oldu.

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan 2025 yılı Eylül ayı itibarıyla, 25 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 5 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 113 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.
İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'deki değişim, 2025 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 3,34 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 25,94 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,86 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 37,85 artış olarak gerçekleşti.
NEFES
Erdoğan, "Millet bahçelerini niye kurduk, aileler gidecek, yatıp, yuvarlanacak"240 izlenme
Dövize kaçışa faiz de çare olmadı44 izlenme
Vatandaş Türkiye'de geçinmenin bin bir zorluğundan dert yandı: “Kasabın önünden geçmek cesaret işi”38 izlenme
Bakan Bilgin, SGK’deki görevden almaların gerekçesini itiraf etti! "Yolsuzluk yapanların hepsini görevden aldım"61 izlenme
Erdoğan'ın KKTC müjdesi Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşaatı çıktı!75 izlenme
Thodex'in kurucusu 13 yaşında Genel Müdür Yardımcısı olmuş!62 izlenme
AKP'liler doların gerçek değerini açıkladı!257 izlenme
MİT’ten Mossad casusuna operasyon26 izlenme
Bankamatikçi personelden herkesi şoke eden yanıt! "Ne iş yapacağımı ben de bilmiyorum!"
Sedat Peker'den Cevheri Güven açıklaması "Video çekme şansı bulursam..."
Murat Kurum ile diyaloğu gündem olan dönerci konuştu: "Ekonomik olarak zaten batırdılar, bitiğiz!"
Özgür Özel diploma polemiğini tozlu raflardan indirdi: "Bu iş döner dolaşır Erdoğan'ı vurur"