TÜİK, 2025 yılı Eylül ayı işgücü istatistiklerini açıkladı.
Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2025 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre 12 bin kişi artarak 3 milyon 75 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise değişim göstermeyerek yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,4 iken kadınlarda yüzde 11,1 olarak tahmin edildi.
İstihdam edilenlerin sayısı bu dönemde 200 bin kişi azalarak 32 milyon 491 bin kişi, istihdam oranı ise 0,3 puan azalarak yüzde 48,9 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 66,3 iken kadınlarda yüzde 31,8 olarak gerçekleşti.
İşgücü, 2025 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre 188 bin kişi azalarak 35 milyon 566 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,3 puan azalarak yüzde 53,5 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 71,6 iken kadınlarda yüzde 35,7 oldu.
1524 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,9 puan azalarak yüzde 14,9 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 11,4, kadınlarda ise yüzde 21,4 olarak tahmin edildi.
İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2025 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre 1,0 saat artarak 42,9 saat olarak gerçekleşti.
Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2025 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre 1,2 puan azalarak yüzde 28,6 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 18,0 iken işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı yüzde 20,5 olarak tahmin edildi.
Nefes
Turizmde korkulan oldu: Rusya’dan rezervasyon iptalleri başladı45 izlenme
Başkanın kıyafetiyle dalga geçen İYİ Partili tutuklandı26 izlenme
Faizin saat başı faturası 29 milyona koşuyor!33 izlenme
Adnan Oktar davasının itirafçısı: "Netflix'e 12-13 sezon dizi olur"48 izlenme
Vatandaşların ülkeden kaçışı artarak sürüyor: Almanya'dan sonra ABD'ye iltica başvuruları da katlandı55 izlenme
Valilik 9 öğrencinin karnını doyuramadı!233 izlenme
Diyanet bir ayda 9,7 milyar TL harcadı!31 izlenme
Tarım ülkesi Türkiye bunu da gördü! 1.6 milyar TL'lik kırmızı biber ithal edilecek!180 izlenme
Ünlü ekonomistten Bakan Albayrak'ı kızdıracak yazı!
Hizbullah, Lübnan'da İsrail ordusuna ait askeri araçlara kamikaze dronlarla saldırdığı operasyondan görüntüler paylaştı: En az 4 işgalci öldürüldü
Atatürk üzerinden provokasyon devam ediyor...!
Kilosu 75 lira olan karpuz dilimle satılıyor