Prof. Bilgin başkanlığındaki toplantılarda, EYT'liler için alternatifli öneriler ve maliyetler hesaplandı. Ancak Hazine Maliye Bakanlığı, bütçeye aşırı yük getireceği gerekçesiyle, EYT'liler konusunda adım atılmasının şimdilik mümkün olmadığı kararını verdi.
2020 bütçesine bu konuda ödenek konulmazken, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay “Bütçe rakamları büyüdü ve trilyonu geçti ama bu bütçenin içinde EYT'liler yine yok. Enflasyona ezilen memur, işçi, traktörüne haciz gelen çiftçi, yurt bulamayan öğrenciler, işsiz gençlerimiz için de bir önlem yok. Trilyonluk bütçede halka düşen vergi ve zam” dedi.
HANİ SORUN ÇÖZÜLECEKTİ?
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut da, “Çözüm üretildi ancak bakanlık reddetti. Hani emeklilikte yaşa takılanlar sorunu ortadan kalkacaktı?” diye sordu. Ayhan Barut, TBMM'de yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ekonomik ve siyasi krizle boğuşan ve emeklilikte yaşa takılanlar olarak bilinen yüz binlerce yurttaşımız var. Kangrene dönüşen bu sorunla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Vedat Bilgin'i görevlendirdi ve sorunun çözümü için bir çalışma yapıldığını duyurdu. Dört gözle bu çalışmayı beklerken Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konuda olumlu yanıt vermedi. Verdikleri sözleri unutuyorlar. Hani emeklilikte yaşa takılanlar için yeni düzenleme yapılıyordu? Hani EYT sorunu ortadan kalkacaktı? Biz milyonlarca mağdur yurttaşımız için mücadeleyi sürdüreceğiz.”
http://www.krttv.com.tr/gundem/eytdemagduriyetgiderilmiyorh17078.html
Suikastın perde arkası: 'Türkiye'de bazı güç odaklarının Halil Falyalı'yı gözden çıkardığı söyleniyor'106 izlenme
Benzine tüm zamanların en büyük zammı geliyor! ÖTV indirimi kalkıyor21 izlenme
"Reklam için onlar aradı" diyen SADAT'a TV100'den yanıt: "Alçaklığa varan açıklamalarına karşı suç duyurusunda bulunduk"45 izlenme
Etkin pişmanlıktan yararlanmıştı: Aziz İhsan Aktaş'ın ek ifadesi ortaya çıktı39 izlenme
Afrin yardımını AKP’li 6 belediye paylaştı!284 izlenme
AKP'li vekilin AYM kararına ibretlik U dönüşü !1669 izlenme
Hem okuyup hem çalışıyordu: Yine bir üniversiteli canına kıydı!49 izlenme
Narin Güran’ın cesedini dereye gömdü 4 yıl 6 ay ceza aldı: Nevzat Bahtiyar 11,5 ay sonra serbest!40 izlenme
Fahrettin Koca'ya islamcılardan büyük tepki! Paylaşımını sildi!
Mansur Yavaş'tan AKP'li üyeye kapak ! 'En fazla hangi konuda önerge verildi ?' AKP'li üye ' Altyapı' Yavaş ' Demek ki yapmamışsınız !'
AKP ilçe kongresinde gerginlik!
‘Bana bulaşmaz, demeyin’ mesajı paylaştı, 1 gün sonra hayatını kabetti!