Emeklilikte yaşa takılanlar EYT düzenlemesinin çıkmasıyla milyonlarca kişi emekli maaşı için SGK bürolarına koştu.
EYT İŞLEMLERİ HIZLANACAK
EYT işlemlerinin hızlandırılması amacıyla SGK çalışanlarına ödenen fazla mesai ücreti artırılacak.
SGK ÇALIŞANLARINA FAZLA MESAİ ZAMMI
SGK çalışanlarına ödenecek fazla mesai ücreti üç ay geçerli olmak üzere saatlik 27 TL’den 51 TL’ye yükseltilerek üç bin TL’ye kadar ödenen fazla mesai ücreti altı bin TL’nin üzerine çıkarılacak.
Yaklaşık 2,2 milyon EYT'linin yararlanacağı düzenlemenin yasalaşmasının ardından, kuruma yoğun bir şekilde başvurular yapılmaya başlanmış ve bu durum da iş yoğunluğunu oldukça artırmıştı.
BAŞVURU SAYISI BELLİ OLDU
Yaklaşık 2 milyona yakın vatandaşı kapsayan EYT'de toplam başvuru sayısı açıklandı.
Meclis'te onaylanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan EYT yasası ile yaklaşık 2 milyona yakın vatandaşın emekli edileceği açıklanmıştı.
DHA'da yer alan habere göre, EYT yasasının Resmî Gazete'de yayımlanmasının ardından, emeklilik için başvuru yapanların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürlüklerindeki telaşı devam ediyor. Müdürlüklerde emeklilik başvurusu taleplerini alan personelin yoğun mesaisi sürüyor.
EYT kapsamında 2 milyon 250 bin sigortalının emeklilik başvurusu yapmasının beklendiği SGK müdürlüklerinde, rakam 1,5 milyona yaklaştı.
Yeniçağ
İmamoğlu'ndan soruşturmalarda masumiyet karinesi ihlallerine tepki11 izlenme
Mansur Yavaş: "Cumhurbaşkanı’nın onayladığı krediyi reddettiler"23 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 30.862 yeni vaka tespit edilirken, 223 kişi hayatını kaybetti, 27.352 kişi sağlığına kavuştu!35 izlenme
İmamoğlu BBC’ye çıktı, topal ördek sorusuna yanıt verdi64 izlenme
İlahiyatçı Mustafa Karataş'ın emeklilere yönelik sözleri tepki çekti: "Yıllarca çalışıp, sigorta ödeyip emekli oluyorsun. Emekli olunca ooh, maaş devletten rahat ediyorsun"31 izlenme
Fasulyenin kilosu 160 lira oldu!27 izlenme
İlker Başbuğ Yüce Divan'da yargılanacak!368 izlenme
Eczacılardan Bakan Koca hakkında şok iddia28 izlenme