Resmi Gazete'de yayımlanan yaş şartı içermeyen EYT düzenlemesi 4,7 milyon vatandaşı kapsıyor. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan 2,25 milyon kişi bulunuyor. Bunların 1,5 milyonu emeklilik başvurularını gerçekleştirdi.
Sabah Gazetesi'nin haberine göre emeklilik yasası düzenlemesi sonrası SGK'ya 1,5 milyonu aşkın başvuru geldi. SGK çalışanları yoğun mesailer gerçekleştirerek bir kısım EYT'linin maaş bağlanma işlemlerini gerçekleştirdi. Daha emekilik başvurusu için işlemleri tamamlanmamış EYT'lilerin hiçbir hak kaybı olmayacak.
Emeklilik işlemleri tamamlanan SSK'lı EYT'liler 1726 Nisan arasında, BağKur'lular 2528 Nisan arasında alacak. Bu tarihlere kadar eğer aşırı yoğunluk nedeniyle maaş bağlanma işlemi gerçekleşmemişse bu EYT'liler için ödemeler Mayıs ayında yapılacak ancak kesinlikle bir hak kaybı olmayacak. Mart ayında başvuran EYT'liler 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere peşin ödeme, emekli maaşı, bayram ikramiyesi ve promosyon dahil tüm haklarını alacaklar.
Çift ödeme: Mart ayında emeklilik başvurusunu yapan EYT'lirin maaş bağlanması Nisan başı itibarıyla yapılacak. Emeklilik işlemleri tamamlanan SSK'lı EYT'liler 1726 Nisan arasında, BağKur'lular 2528 Nisan arasında alacak.
Bayram ikramiyesi ödemesi: Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi emeklilere bayram ikramiyesi ödemesi gerçekleştiriliyor. Ramazan Bayramı 21 Nisan tarihinde idrak edilecek. Dolayısıyla 1 Nisan'dan itibaren maaşı bağlanan her EYT'li maaşı ne zaman hesabına yatarsa yatsın bayram ikramiyesi de alacak.
Banka promosyonu: EYT'liler emeklilik hakkı kazandıklarında maaşını nerden alacağı yönünde ister kamu bankası olsun ister özel bankalar olsun seçimini kendisi yapıyor. Bankalar burada müşteri kazanmak için emekli maaşını kendi bünyesine taşıyan her EYT'liye promosyon ödemesi yapacak. Bu rakam son olarak 10 bin TL'ye kadar yükseldi.
halktv.com.tr
Instagram açılacak mı? Bakanlık ve Instagram yetkililerinden kritik toplantı42 izlenme
Meclis'te itirazsız kuruldu: Diyanet Akademisi'nin başına İsmailağa'dan atama40 izlenme
Mansur Yavaş’tan, "kılıçlı yemin" nedeniyle ihracı istenen teğmenlere destek22 izlenme
Ayşe Ateş, ara karara ateş püskürdü: "Çizdiğiniz o çerçeveyi paramparça edeceğim"27 izlenme
Erdoğan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne Tamer Karadağlı’yı atadı38 izlenme
Sel felaketinin yaşandığı Sinop'ta ekmeğe zam! Vatandaşlar tepkili...76 izlenme
THK Kayyumunun istifası neden 19 gündür kabul edilmiyor?42 izlenme
İbrahim Kalın hayaller aleminde: "Erdoğan insanları yoksulluktan kurtardı, arabamız çok ucuz, seçimden sonra yabancı yatırımcı gelecek"39 izlenme
Zehirlenerek hayatını kaybeden Böcek ailesinin yediği kokoreç ve midyenin test sonuçları çıktı
Güllü'nün kızının yeni mesajları ortaya çıktı: "Annemi öldüreceğim sonunda!"
Sadece Türkiye'ye özgü olan 'Altay Kar Fırtınası' nedir?
Bir lebaleb skandalı daha! 'Çok yüksek riskli' grupta yer alan kentte AKP'li yöneticiler mağaza açılışı yaptı!