Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki Ezgi Apartmanı, 6 Şubat depremlerinde yıkıldı. Enkaz altında kalan 35 kişi yaşamını yitirdi. Apartmanda faaliyet gösteren Kervan Pastanesi'nin yetkilileri olan sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile pastanedeki tadilatı organize ettiği belirtilen sanık Ertan Danacı hakkında, 35 kez "olası kastla kasten öldürme" ve "olası kastla kasten yaralama" suçlarından 700 yıl 4'er aydan 876 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel, yaklaşık 700 gündür aranıyor.
InterpolEuropol Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalarda, sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel'in yasa dışı yollardan yurt dışına çıktıklarının değerlendirildiği, talep edilmesi halinde her iki firari sanık için de kırmızı bülten çıkarılabileceği bildirildi. InterpolEuropol Daire Başkanlığı'nın iki sanıkla ilgili tespitlerine ilişkin yazısı, Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
Yıkılan apartmanda oğlu Ahmet Can, gelini Nesibe Kaya ve 6 aylık torunu Asude Zabun'u kaybeden Nurgül Göksu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün mahkemeye gönderdiği belgeleri değerlendirdi. Göksu, şunları kaydetti:
"Ben depremden bu yana evlatlarım için adalet mücadelesi veriyorum. 5 duruşmadır firari sanıklar yakalansın diye kırmızı bülten talep ediyoruz. Mahkeme ısrarla reddediyor, oysa ki firarilerin yurt dışı bağlantılı ticari faaliyetleri var. Ben sıradan bir vatandaş olarak bile bunun öngörebiliyorken yetkililerin bunu bilmesi ve önlem alması gerekirdi. Nihayet emniyet firariler yurt içinde bulunamadığı için kırmızı bülten talebi olursa, firarilerin yurt dışında da aranabileceğini bildirmiş; şimdi sıra mahkemede. Firarilerin avukatı Ersan Şen; kırmızı bülten talebimiz için 'Kırmızı bültenin devlete maliyetini biliyor musunuz?' diye sormuştu. Firariler teslim olmadığı için devlet bu maliyeti üstlenmek zorunda kalıyor. Geçtiğimiz günlerde dosyamızdaki tek tutuklu sanık da firar etti, onla ilgili de kırmızı bülten çıkarılmasını ve bu kez geç kalınmamasını istiyorum. Çünkü firar eden iç mimar diğer iki firariyle bir çok ortak iş yürütüyordu, o da yurt dışına kaçmış olabilir. Ben depremden bu yana evlat hasreti ile yanıp tutuşurken bir de bu detaylarla uğraşmak zorunda kalıyorum."
Göksu, daha önce de enkaz başında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya seslenerek, "Bu insanlara kırmızı bülten çıkarılmalı; en azından duruşmada karşımda görmek istiyorum ki çocuklarımın ölümüne sebep oldukları için onlardan hesap sorabileyim" demişti.
TELE1
Ayhan Bora Kaplan davası Emniyet'e yönelik genişliyor: Polis amiri sevgilisi için Rolex saat istemiş30 izlenme
Sinan Ateş davasında kritik duruşma yarın yapılacak22 izlenme
Etin kilosu 1.000 lira şezlong bedava! Emekli geçinemiyor, ikidar çözümü şaka gibi müjdelerde arıyor23 izlenme
79.458 şirket kepenk indirdi20 izlenme
Son dakika… Ergenekon kumpası çöktü!89 izlenme
5 Büyükşehir için yerel seçim anketi561 izlenme
Eylem Tok’un firari oğlunun karıştığı kazada 10’uncu kişi kim? Aile dilekçe verdi31 izlenme
Emekli zammı ittifakı sarstı mı? MHP'li isimden çok konuşulacak sözler7 izlenme
TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı Tüketici Güven Endeksi verilerini değerlendirdi
Okullar ve restoranlar ne zaman açılacak?
FETÖ itirafıyla istifa edip geri dönmüştü, o AKP'li isim artık ihale zengini!
Bakan soru önergesini yanıtladı: Üniversite öğrencileri okulu bırakıyor