Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen faciada toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışması sürüyor.
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. yöneticileri ve yetkilileri, maden sahasını denetimle görevli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri, önceki dönem ve mevcut Erzincan valisi ile valilik yetkilileri, madene ilişkin ÇED olumlu kararı, izin, ruhsat süreçlerini yürüten diğer yetkililer hakkında İliç Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
HKP avukatları tarafından başsavcılığa verilen dilekçede yer alan isimlerin, “çevrenin kasten kirletilmesi”, “görevi kötüye kullanma”, “bilinçli taksirle adam öldürme”, “olası kastla adam öldürme” ve “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” suçlarını işledikleri iddia edildi.
“Yaşanan bu facia göz göre göre yaşanmıştır” denilen dilekçede, “Bakanlık, valilik ve şirket yöneticileri yaşanan felaketlerden sorumludurlar. Bu felaketi önleyebilecek herkes bu duruma göz yummuş adeta bu facianın yaşanması için her türlü imkanı sağlamışlardır” ifadelerine yer verildi. Öte yandan dilekçede yer alan isimler hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılması talep edildi.
Anagold madenciliğin merkez ofisinin önünde bir araya gelen HKP üyeleri, “Erzincan İliç’te yaşanan facia kaza değil, kader değil, cinayet” yazılı pankart açtı. Burada konuşan HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Sait Kıran, “HKP olarak ülkemizde doğaya ve insana karşı işlenmiş tüm suçların takipçisi olacağız. Vatanımıza, insanımıza ve doğaya karşı işlenmiş hiçbir suç cezasız kalmayacaktır” dedi.
Kaynak: Gerçek Gündem
Doğalgaz depolarımızın fiyatlar nedeniyle doldurulmadığı ortaya çıktı! "Pahalı diye gaz depolamadık"48 izlenme
CHP'li Toprak'tan tepki: "YSK seçimlerinde adaylar tarikat mensubiyetlerine göre desteklendi böyle bir YSK'ya güvenmemiz isteniyor"26 izlenme
İktidarın beceriksizliğini 'ekonomiye saldırı' bahanesi ile saptırmaya çalışmasını iki dakikada çürüten video !133 izlenme
İPA açıkladı: İstanbul’da yaşamanın bedeli 100 bin liraya dayandı! Megakentte hayatta kalmak giderek zorlaşıyor9 izlenme
Kasım'ın son anketi açıklandı: Erdoğan'ı üzecek sonuçlar ortaya çıktı9 izlenme
İsrail'den Türkiye'nin ihracat kısıtlama kararına misilleme22 izlenme
Tablo her geçen saat ağırlaşıyor: Can kaybı 22 bin 327'ye, yaralı sayısı 80 bin 278'e yükseldi35 izlenme
Komisyonda CHP'liler ile AKP'liler arasında gerginlik10 izlenme