İstanbul Anadolu 17. Asliye Hukuk Mahkemesi ve Ankara 36. Asliye Hukuk Mahkemesi; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un “İstanbul Kuzguncuk’taki Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir araziyi kiraladığı ve üzerinde peyzaj düzenlemeleri yaptığı” yönündeki haberler üzerine yaptıkları açıklamaları gerekçe göstererek CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel hakkında açtığı tazminat davalarını reddetti.
Cumhuriyet Gazetesi’nde 14 Nisan 2020 tarihinde, “Boğaz’da Kaçak Var” başlığı ile yayımlanan haberde; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un “Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'ndeki Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait araziyi 10 yıllığına kiraladığı ve araziye duvar, yol, şömine ve çardak gibi peyzaj düzenlemesi yaptırdığı” duyurulmuştu. Haberde ayrıca, “yapıların mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldığı” belirtilmişti.
ANKA'dan Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, haberin yayınlanması üzerine, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarla Altun’u eleştirmiş, “vakıf arazisinin kiralandığını, kanuna aykırı işlem yapıldığını” ifade etmişti.
Altun’un avukatı aracılığı ile mahkemeye sunduğu dilekçede, Özel’in paylaşımları ile “kişilik haklarını ihlal ettiği”, Altun’u “kaçak yapı inşa etmek ve hukuka aykırı davranmakla itham ettiği” iddia edilmişti. Altun, Özel’den 150 bin TL tazminat talep etti.
Özel, Altun’un iddiaları karşısında İstanbul Anadolu 17. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu dilekçede; “Kullandığı ifadelerle somut bir algı isnadında bulunmamakta, aşağılama kastıyla hareket etmemektedir” denildi.
İstanbul Anadolu 17. Asliye Hukuk Mahkemesi, 26 Nisan 2022 tarihinde verdiği kararda, Altun’un tazminat talebini reddetti.
Öte yandan, Ankara 36. Asliye Hukuk Mahkemesi de Altun’un, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba hakkında açtığı tazminat davasını 21 Mart’ta reddetmişti.
Cem Yılmaz'ın Beyaz TV'ye verdiği 'illuminati' yanıtı izleyenleri kahkahalara boğdu!155 izlenme
Hamas'a Hizbullah'a serbest İmamoğlu'na yasak! Diyarbakır Surları'na İmamoğlu pankartı asan CHP'liler gözaltına alındı!38 izlenme
Sedat Peker'in gündeme getirdiği Kemer Country’nin golf sahaları için ‘villa onayı!’45 izlenme
CHP’li Gökhan Zeybek: "Kayyumun iradesine göre hareket ediyorsunuz. Buraya da gelse bizim emrimizde"38 izlenme
Erdoğan Soylu’yu ters köşe yaptı44 izlenme
Oy kullanacaklar dikkat! YSK'dan seçmenlere 6 kritik uyarı41 izlenme
Eğitimde gerici açılış 'Kur'an okudular !'235 izlenme
Cumhur İttifakı şaşırtmadı: Depremden saatler önce bu teklifi reddettiler48 izlenme