10 Temmuz 2025 tarihli Resmi Gazete kararı ile 2018 yılından beri sürdürdüğü İletişim Başkanlığı görevinden alınan Fahrettin Altun, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nun başına getirildi.
Altun'un görev değişikliği iktidar çevrelerinde 'kesin bir tasfiye' olarak değerlendirilirken, Fahrettin Altun'un 24 yaşındaki oğlu Mustafa Bilge Altun'un iş hayatında yaşadığı yükseliş ise adeta parmak ısırtıyor.
20 YAŞINDA ŞİRKET KURDU, YÜZLERCE MİLYON KAZANDI
Gazeteci Timur Soykan'ın haberine göre Altun'un hayrete düşüren yükselişinin detayları şu şekilde:
"Mustafa Bilge Altun, 2021 yılında isminin baş harflerini verdiği MBA Yazılım Otomativ Tarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ni kuruyor. Bu şirketi kurduğu sırada İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi. Henüz 20 yaşında. Geomatik (yani coğrafi bilgi sistemleri, uzaktan algılama, küresel konumlandırma) eğitimiyle ilgisi olamayan bir alana yönelmiş: Tarım. Şirketin sermayesi ise; 500 bin TL. Şirketin adresi; İstanbul Pendik’te.
Annesi ve babası kamu görevlisi olan gencin şirketi, 2022 yılında 9 milyon TL’yi nakden yatırarak sermaye artırımına gidiyor. Şirket 2023’te İstanbul’dan Kocaeliİzmit’e taşınıyor. Bu sırada şirket büyük bir sermaye artışına daha gidiyor. Sermayesi 67 milyon 700 bin TL oluyor. Bu da yetmiyor. 27 Haziran 2024’te şirketin sermayesi 210 milyon TL’ye çıkarılıyor ve sermayenin tamamı Altun’a ait görünüyor.

Yani Fahrettin Altun’un Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olduğu 2021 yılında şirket kuran 20 yaşındaki oğlu, 500 bin TL’lik sermayesini 3 yılda 210 milyon TL’ye çıkarıyor. LinkedIn sayfasında şirketin 201500 çalışanı olduğu yazılmış.
Adeta sihirli bir değnek dokunmuş gibi, masal gibi bir yükseliş hikâyesi.
Kısa adıyla ‘MBA Tarım’, orman meyveleri, domates ve muz üretiyor. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre; Antalya Serik’te 120 bin metrekare domates serası ve 50 bin metrekare muz serası bulunuyor. KocaeliKaramürsel’de 40 bin metrekare, Afyonkarahisar Sandıklı’da 120 bin metrekare, Mersin Tarsus’ta 180 bin metrekare yaban mersini arazileri var. Ayrıca MBA’nin Karamürsel’de 300 bin metrekare ceviz bahçelerinde üretim yapıyor. Şirketin özellikle Karamürsel’deki arazileri satın aldığı, bir kısmının hazineden kiralandığı öne sürülüyor. Bu konuda MBA’ya ayrıcalıklar tanındı mı? Merak konusu.
Mustafa Bilge Altun’un şirketinin paketleme tesisleri de bulunuyor. Ayrıca şirket, ‘Gala Fresh’ ismiyle sera ürünleri ve sofralık meyve paketlerini büyük zincir marketlere veriyor.
YÜKSELİŞİ BAŞINDAN SONUNA DEK NORMALMİŞ
Yanıt hakkı tanımak için ulaşılan Fahrettin Altun ise Soykan'ın sorularına cevap vermedi. Yakın çevresiyle yapılan görüşmelerde Mustafa Bilge Altun’un ticari faaliyetlerinin alkışlanması gerektiği ifade edildi. Yurt dışına ihracat yaptığı, istihdam sağladığı ve bunun takdir edilmesi gerektiği belirtildi.
Ticari faaliyetlerinin açık kaynaklarda yer aldığını ifade eden Altun’un yakınları, “Memlekete fayda üretiyor. Çalışanların büyük çoğunluğu mevsimlik işçi. Arazilerin önemli bir bölümü de kiralık” diye konuştu. Onlara göre; memlekette gençler iş bulamazken Mustafa Bilge Altun’un bu yükselişi normaldi.
Sözcü
Açılışını Erdoğan'ın yaptığı AVM'de Ziraat Bankası'na büyük kazık: İki katı zararla satışta42 izlenme
Özgür Demirtaş yeni kırılacak rekoru açıkladı: Herkes Dolar Euro altın sandı ama gerçek bambaşka çıktı51 izlenme
Evi yıkılan vatandaş 'Bu evden 20 oy çıkıyordu sana ! 10 yıl AKP'ye çalıştım, bunu nasıl yaparsın bana !'4771 izlenme
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den Dilruba çağrısı: "Tutuksuz yargılansın"21 izlenme
Kritik toplantı sonrası Altılı Masa’dan ortak Cumhurbaşkanı adayı açıklaması50 izlenme
'Torba'dan tartışmalı ihalelerin halktan 'gizlenmesi' çıktı!68 izlenme
Vaka sayısı yüzde 50 artan İstanbul’da son durum106 izlenme
CHP İstanbul’dan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun hakkında suç duyurusu!208 izlenme
CHP'li vekil Ali Haydar Hakverdi'den AKP'ye 55 saniyede Katar dersi 'Hanginizin oğlu önden Katar'a gidecek !'
"Et tüketiminde azalma yok" diyen AKP’li Canikli’ye vatandaştan yanıt: "20 yaşındayım, en son 3-4 ay önce et yedim"
Kılıçdaroğlu’nun elektriğini kestiler!
Şaşkınlık yaratan görüntü: Beylikdüzü sahilde bir kişi dalgalar arasında namaz kıldı