Anasayfa1
07 Mart 2026 ( 8 izlenme )
Reklamlar

Fahrettin Altun Vatikan'a Büyükelçi oldu!


Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Fahrettin Altun, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Vatikan'a Büyükelçi olarak atandı.


Cumhurbaşkanlığı kararıyla Fahrettin AltunTürkiye’nin Vatikan Büyükelçisi olarak atandı. Temmuz ayında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevinden alınan Altun, ardından Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanlığı’na getirilmişti.

fahrettin-altun.png

KULİSLERDE KONUŞULUYORDU

Ankara kulislerinde bir süredir Altun’un Vatikan’a büyükelçi olarak atanacağı konuşuluyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararıyla Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Fahrettin Altun, Vatikan'a Büyükelçi olarak atandı.

SARAY'IN İLK İLETİŞİM BAŞKANIYDI

2018 yılında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün yerine kurulan İletişim Başkanlığı’nın ilk başkanı olan Altun, bu görevde uzun süre bulunmuştu. Altun, İletişim Başkanlığı görevine gelmeden önce SETA Vakfı’nda genel koordinatörlük yapıyordu. Görev değişimi sırasında SETA’daki koltuğunu ve İletişim Başkanlığı görevini Burhanettin Duran’a devretmişti. Duran’ın, kamuoyunda gazetecilerin fişlendiği eleştirilerine yol açan bir SETA raporuyla da gündeme geldiği biliniyor.

Kaynak:Halk TV

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ümraniye Topağacı'nda vatandaş tahliyeye zorlanıyor: "Dört çocuğum var nasıl kira vereyim" diyen kadın ters kelepçe ile gözaltına alındı! Kahramanmaraş şehir merkezi deprem sonrası savaş alanı gibi Flaş iddia ! Hürriyet ABD Temsilcisi Tolga Tanış 'Zarrab tutuklanacağını bilerek ABD’ye gitti !' Diamond Tema Nevşin Mengü'ye konuştu: 'Adalet Bakanı benim de hakkımı korumak zorunda'