Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 19'dan yüzde 18'e indirdi.
Böylece TCMB, Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun başkanlık döneminde ilk kez faiz indirimine gitmiş oldu. Karar sonrası güne 8,63 seviyesinde başlayan Dolar/TL kuru 8,80'u aştı.
Faiz kararının ardından ekonomistlerden özellikle sosyal medyada peş peşe dikkat çeken paylaşımlar geldi.

Ekonomistlerin büyük çoğunluğu, TCMB'nin politika faizini yüzde 19 seviyesinde sabit bırakacağını tahmin etmişti. TCMB'nin düzenlediği Piyasa Katılımcıları Anketi'nde de benzer sonuçlar vardı.
Şahap Kavcıoğlu, göreve gelmesi sonrası ise "Politika faizini güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz" demişti.
Ancak Kavcıoğlu'nun geçen ay yıllık enflasyonun yüzde 19,25'e yükselerek politika faizini aşması sonrası "Çekirdek enflasyonu esas alacağız" ifadelerini kullanması, Türkiye'de bazı ekonomistlerce faiz indirimi hazırlığının sinyali olarak yorumlanmıştı.

“ZORLAMA KARAR”
Eski Merkez Bankası Başekonomisti Hakan Kara yaptığı değerlendirmede, "Tam 16 sene PPK metinlerinin taslağını hazırladım, bu kadar zorlama gerekçelerle alınan bir karar görmedim" yorumunu yaptı.
İşte o açıklamalardan bazıları:
Erdoğan IMF'den alınan borcu "IMF'nin adını anmadan" rezerv artışını duyurdu!47 izlenme
Yenidoğan Çetesi davasında skandal karar19 izlenme
Katar Emiri sonuçlar kesinleşmeden Arapça tweet atarak Erdoğan'ı tebrik etti28 izlenme
Hüsnü Mahalli'den seçim hamlesi1347 izlenme
Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Halil Konakçı'nın açıklaması tepki çekti: 'Cennette ergenliğe yeni giren eşleriniz olacak'38 izlenme
Kendi emanetine sahip çıkamayan vakfa Gezi Parkı'nı emanet ettiler!41 izlenme
Esnaf odaları açıkladı: 4 büyükşehir için simit kararı!8 izlenme
AKP'ye oy verdiğini söyleyen bir kadın #Hayır'ı böyle savundu !661 izlenme