
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2017 Faaliyet Raporu'nu yayınladı. 290 sayfalık Faaliyet Raporu'nda, Dış İlişkiler biriminin yaptığı çalışmalar da aktarıldı.
Geçen temmuz ayında Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba bu süre zarfı içerisinde 17 kez yurt dışı gezisi yaptı. Fakıbaba şu ülkeleri ziyaret etti: 2 kez Sırbistan'a giden Fakıbaba İtalya, Azerbaycan, Rusya, Gürcistan, Arnavutluk, Gürcistan, BosnaHersek, Tunus, Rusya, Katar, Bulgaristan, Sudan, Çad ve Tunus.
Söz konusu zaman zarfında Borsa ve Sırbistan gibi ülkelerle tarım ürünleri ve et ticareti üzerine konuşuldu. Fakat et fiyatları düşmedi. Çarşı pazar hala yangın yeri…
Fakıbaba Tunus’u ziyaret etti bu ülkeden Zeytin alacağımız ortaya çıktı. Yaptığı balkan ziyaretlerinde ise Türkiye et ithalatı kararları aldı.
Bakan Fakıbaba geçen günlerde yaptığı bir açıklamada, Ramazan ayında et fiyatlarında artış yaşanıp yaşanmayacağının sorulması üzerine, “Biz önce üreticiyi baz alıyoruz. Bizim için üreticinin bu işi sürdürebilmesi ve ithalatın önünü kesebilmesi bağlamında gerekli önlemleri alabilmesi vazgeçilmezdir. Yani üretici yerli malı üretebilecek ve para kazanacak. Bir taraftan da ateşi de söndürmek adına dar gelirli vatandaşlarımızın bu önemli proteinden faydalanabilmesi için 29 ve 31 TL ile 6 aydır devam eden fiyat anlayışımız var, bunu devam ettireceğiz.
Belki satılan yerlerin sayını da arttırarak devam ettireceğiz. Besiciler, ithalatçılar para kazanacak elbet ama bunun dengeli olması lazım. Eğer dengesiz şekilde piyasayı speküle edecek olurlarsa onları karşısında olacağımı iyi bilsinler. Elimizde gerekli enstrüman var biz bu piyasayı dizayn edebiliriz. Bunlar geçici çözümlerdir. Ateşi söndürmek için yapıyoruz. İnşallah özellikle damızlık düveyle biz hayvan varlığımızı arttıracağız. 2023 yılına kadar bu sorular artık sorulmayacak” diye konuştu.
Fakıbaba bir dahaki dönemde görev alıp almayacağının sorulması üzerine, “Siyasetçiyiz bugün varım yarın yokum. Onu bilemem ben. Onu bilecek olan sayın Cumhurbaşkanımızdır. Ben dava adamıyım. Son saniyeye kadar gücümün yettiği müddetçe hizmete devam edeceğiz. Ben olurum bir başkası olur biz bir ekibiz, gelen arkadaşıma 9 aylık tecrübelerimi en iyi şekilde aktaracağım” ifadelerini kullandı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/fakibaba17ulkegezdi2387245/
Öğretmenden kız öğrenciye hem fiziksel hem sözlü şiddet! Diğer öğrenciler ifşa etti46 izlenme
Sinan Ateş Cinayeti dosyasında yeni gelişme: Ülkü Ocakları yöneticilerinin yargılandığı dava birleştirildi8 izlenme
Ev kiralarından şikâyetçi olduğunu söyleyen Hafize Gaye Erkan’dan milyonluk villada parti40 izlenme
Diyanet bunu yapar mı? Yurt dışı görevi için girdiği sınavından 93 puan alan bir vaiz mülakatta elendi39 izlenme
Yetişen yeni nesil herşeyin farkında "Türkiye bitmiş, bizim geleceğimiz yok!"89 izlenme
Cem Garipoğlu yaşıyor mu? Dönemin savcısı ve otopsiyi yapan doktor konuştu26 izlenme
Nilgün Doğan, Çetin Doğan’ın sağlık durumunu anlattı: "Beynimden vurulmuşa döndüm!"26 izlenme
Memurlar ve emekli memurlar arasındaki toplu iş sözleşmesinin ilk turu sona erdi24 izlenme
222 maden sahası ihale edilecek!
Bir tahliyenin anatomisi: İçerenköy'de 1402 konutluk proje ve Mehmet İlhan Gülay’ın değişen ifadeleri
Erdoğan'a deprem bölgesinde protesto! "Geliyor gelmekte olan" diye bağıran bir kişiye polis müdahale etti
15 gündür telefonlarına bakmıyordu: Afgan kiracının oturduğu eve giren ev sahibi şoke oldu