İsmail Saymaz, Halk TV’de Ebru Baki’nin sunduğu Para Siyaset programında yaptığı açıklamada, hem Fatih Altaylı’yı hem de Merdan Yanardağ’ı cezaevinde ziyaret ettiğini söyledi. Saymaz, “İkisi de selamlarını söyledi. İzleyicilerimize selamlarını söylediler. Bizi de izliyorlarmış” dedi.
Gazeteci Fatih Altaylı’nın cezaevinde iyi olduğunu belirten Saymaz, “Bir mesajın var mı?” diye sorduğunu ve şunları aktardı:
Altaylı’nın bu kararı “siyasi iklimin müsait olmadığını düşündüğü” için aldığını belirten Saymaz, Altaylı’nın “tarihi ve bilimsel programlara” devam edebileceğini, bu konuda net konuşmasa da izleniminin bu yönde olduğunu söyledi.
Saymaz,Gazeteci Merdan Yanardağ’la da cezaevinde uzun bir sohbet gerçekleştirdiklerini belirtti. Saymaz’ın aktardığına göre Yanardağ, yaşadıkları süreci şu sözlerle yorumladı:
"Benim uğradığım, bizim uğradığımız operasyon yani Tele1'e yapılan operasyonun iki amacı vardır. Bunlardan biri Türkiye'deki en etkili muhalif kanallardan biri olan Tele1'in susturulmasıdır. O amaçlandı ve başarı arıldı. İkincisi de Ekrem İmamoğlu'nun içeride kalmasına imkan verecek bir ikinci davayla onu tutuklamaktır"
Yanardağ, hakkında casusluk iddiasıyla ifade veren Hüseyin Gün’ün “aleyhte çok beyan vermediğini” ifade etti. İddianamenin çıkmasını beklediğini söyledi.
Merdan Yanardağ’ın kanalın finansal yapısıyla ilgili değerlendirmeleri de dikkat çekti. Saymaz’ın aktarımına göre Yanardağ şöyle konuştu:
Kanalın şu anda "bütün varlığıyla satılmak istendiğini" belirten Yanardağ, "Defalarca bana satış teklifi geldi. Reddettim. Hepsini reddettim. Fakat şimdi yani birden çok platformda şeyi olan, frekansı olan, adı bilinen, etkili bir kanalı bizden koparmak ve satmak istiyorlar" dedi.
Saymaz, her iki gazetecinin de ruh hâlinin iyi olduğunu söyledi: "İkisini de iyi buldum. İkisi de moralli. Sağlıklılar ve yaşadıkları süreci berrak biçimde analiz ediyorlar, ondan sonuçlar çıkarmışlar."
Saymaz Altaylı’nın çokça kitap okuduğunu, Yanardağ’ın ise casuslukla suçlandığı için cezaevinde polisiye romanlara yöneldiğini ifade etti. Saymaz, Yanardağ’ın kendisine casuslukla ilgili kitaplar önerdiğini ve özellikle “MI6’da çalışırken KGB’ye hizmet eden meşhur bir İngiliz” hakkında bilgiler verdiğini de aktardı.
Eren Erdem açlık grevine başladı!339 izlenme
'3 milyar Euro’mu kemirdiler'22 izlenme
Cumhuriyet düşmanı Halil Konakçı, kendisini eleştiren kişiyi vatandaşın önüne attı, ağıza alınmayacak sözler söyledi!36 izlenme
AKP, kamuya araç alımında vites yükseltti! Diyanet’e yok ama Saray'a 26 yeni araç!98 izlenme
Bomba itiraf 'AKP'liler o korkuyla sandığa gitti!'1268 izlenme
Financial Times’a konuşan bilim insanları, Erdoğan’ın ‘1 yıl’ vaadine yanıt verdi39 izlenme
Ayşe Barım için istenen ceza belli oldu! İşte iddianamenin detayları...30 izlenme
Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi37 izlenme
Emekliler emekliliğe ayrılamıyor! Çalışan emekli sayısı 2 milyonu aştı
Rutkay Aziz: Asla aynı gemide değilim, olmam da
'Butlan'ın sözcüsüne zor soru: Siz yargılanacaklarını nereden biliyorsunuz?
Erdoğan'a şok! 10 gün önce göreve getirdiği TCDD Genel Müdürü Murat Atik istifa etti!