Habertürk yazarı Fatih Altaylı okurlardan gelen mailler üzerine köşesinden açıklama yaptı.
Fatih Altaylı Okurlarla Hasbihal başlıklı yazısında kendisine gelen eleştirileri ve mesajları aktardı.
Altaylı, ABD ile yaşanılan Brunsonmeselesine değindi ve sorunun sadece Brunson olmadığını iddia etti.
Fatih Altaylı'nın bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:
DÖVİZ MESELESİ:
Bu konu ile ilgili çok mail var. Kızan, suçlayan. Kimi hükümeti suçluyor, kimi ise ABD’yi. Kimileri akılcı analizler yapıyor, kimileri akıldan uzak teoriler ortaya atıyor.
Benim bu konuda söyleyeceğim şudur. ABD yönetiminin Türkiye’ye sanki Hazreti İsa’yı tutuklamışız muamelesi yaptığı doğrudur. Bir kişi yüzünden iki müttefik bu kadar gerilmez. Bana sorarsanız mesele Brunson değil, ABD ile başka sorunlarımız var ve Brunson bir bahane. Ve yine bana sorarsanız, ekonomideki gelişmelerle daha doğrusu Türk lirasının bu denli hızlı ve yüksek oranda değer kaybetmesinde rahip Brunson faktörü çok minimal. Döviz kurlarındaki artışın temel nedeni Türkiye ekonomisinin yüksek orandaki borçluluğu ve bu borcun çevrilmesinde giderek daha sıkıntılı olmamız. Üretim ekonomisine geçmekte gecikmemiz nedeniyle artan ihracata rağmen ihracatın ithalatı karşılama oranının giderek azalması, yüksek cari açık, dış borçların üretime değil, tüketime yönlenmiş olması, yıllık 70 milyar dolarlık enerji ithalatımız üst üste binince, bu durum kaçınılmaz hale geliyor. Giderek farkirleşiyoruz, giderek ülkemizin değeri düşüyor. 1 trilyon dolara doğru giden GSYH, şimdi geri gidiyor. Rahip Brunson meselesi bu durumun içinde minimal bir faktör sadece. Yarın iade edilse dolar 3 liraya düşmez.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/fatihaltaylimeselebrunsondegilabdilebaskasorunlarimizvarh105610.html
Korumaları soru sormak isteyen muhabiri ve ‘4 enkazım var’ diyen vatandaşı itekledi, AKP'li başkana tepki yağdı!42 izlenme
Rusya Kiev merkezine yaklaştı, çatışmalar şiddetleniyor41 izlenme
Hem bu soğukta ucuz et kuyruğunda bekleyip hem de 17 bin lira yeter ev almaya diyen emekli gündem oldu25 izlenme
Menderes Türel döneminde 240 milyon liralık usulsüz ihale!64 izlenme
Covid-19 sonrası artış gösterdi, bu belirtilere dikkat!36 izlenme
Rum bakanın katliam itirafı: “Türk öğrencilerin katiller biliniyordu ama cezalandırılmadı”23 izlenme
Köpeği araçların önüne atan kişiye meydan dayağı!44 izlenme
Türk doktorlar atama beklerken vatandaşlar Arap doktorlara emanet!100 izlenme
Ekonomiyle ilgili çarpıcı anket! AKP seçmenin büyük kısmı güvenmiyor!
Milyonlarca emekli ve memuru isyan ettirecek karar: Ocak ayında eksik maaş alacaklar
5 aylık enflasyon farkı belli oldu: Emeklinin kesinleşen zam oranı değişti
KONDA: Toplumun yüzde 73'ü, İmamoğlu protestolarını haklı buluyor