Türkiye Komünist Partisi (TKP) Danışma Kurulu üyesi ve akademisyen Fatih Yaşlı, soL Haber'de yayınlanan yazıları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.
Partinin resmi sosyal medya hesabında yapılan açıklamada "Bu hukuksuz gözaltıyı protesto ediyoruz. Süreçle ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız" denildi.
Yaşlı, kişisel Twitter hesabında konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada "Adliyedeyim, bir yazı nedeniyle alındım. Birazdan bırakacaklar" dedi.

Yaşlı'nın gözaltına alınması sonrası HALK TV'ye konuşan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, ''Bu sindirmeye dönük bir adım. Ama Fatih'i tanıyoruz, Türkiye'de benzer uygulamalara maruz kalanları tanıyoruz, hiç kimse böyle sinmez" ifadelerini kullandı.
Serbest bırakılan Fatih Yaşlı, soL'a yaptığı açıklamalarda, ilk başta köşe yazıları nedeniyle gözaltına alındığını tahmin ettiğini söyledi.
Yaşlı, Pelikancılara yakınlığıyla bilinen ve “Geçinemiyoruz” videolarındaki yurttaşlarla dalga geçen videosunu Twitter’dan yayınlayan Feyza Öznur’un başvurusu üzerine gözaltına alındığını söyledi.
Yaşlı yaptığı açıklamada, ''Feyza Öznur isimli Pelikan yalısına yakın olan sosyal medyada çıkan bir kadın vardı. O kadın ‘geçinemiyoruz’ diyen yurttaşlarla ilgili olarak bir video çekmişti. Ben de o videonun üzerine ‘Bir haysiyetsizlik müsameresi sergileniyor. İnsanlar Türkiye’de açlıktan, yoksulluktan intihar ederken bir haysiyetsizlik müsameresi sergileniyor Pelikan yalısından” şeklinde bir twit atmıştım. Twiti bulamıyorum, çünkü videoyu sildiği için benim twitim de kaybolmuş'' ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine Feyza Öznur’un kendisi hakkında hakaret iddiasıyla şikayette bulunmuş olduğunu öğrendiklerini kaydeden Yaşlı “Şikayet etmiş. Fakat bana savcılıktan ifade vermem için tebligat ulaşmadı elime. Tebligat yollamamışlar yani ortada tebligat yok. Tebligat olmadığı için de ifade vermeye gitmediğim gerekçesiyle yakalama kararı çıkartılmış. Bugün de telefon edip karakola gelin demek yerine AŞTİ’de otobüse binerken otobüsten gözaltına aldılar" dedi.
Yaşlı ayrıca “Ben savcıya verdiğim ifadede de 'sözlerimin arkasındayım' dedim. Bu ülkede insanlar açlıktan, yoksulluktan intihar ediyorlar, geçinemiyorlar. Bu bir gerçeklik. Bu durumla dalga geçen herkesin farkında olmaya ve onların ne yaptıklarını anlatmaya devam edeceğiz. Ortada bir haysiyetsizlik müsameresi vardı ve hâlâ da var” ifadelerini kullandı.
Gerçek Gündem
Atatürk ve Türk Bayrağı rozetine tutanak tutuldu38 izlenme
Sağlık Bakanlığı'nda milyonlarca dolarlık rüşvet!77 izlenme
İş dünyası diken üstünde! Sanayicilere dava mı geliyor?82 izlenme
Kahramanmaraş'ta Suriyelilerin evlerine ve iş yerlerine saldırı520 izlenme
Zonguldak'ta Jandarma Üniforması ile GBT yapan bir kadının, polis kontrolü sonucunda sözleşmeli öğretmen olduğu ortaya çıktı!50 izlenme
Sarayın jöleli danışmanı, K.Irak referandumunu yıllar öncesinden bilmiş !163 izlenme
Bu anket kamuoyu ile paylaşılmadı: Abonelere özel ankette çok çarpıcı sonuçlar var29 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan maden faciasına ilişkin sert tepki! "Gerçekten öfke doluyum"43 izlenme