Erzincanİliç'teki altın madeninde tonlarca siyanürlü liçin çökmesiyle dokuz işçinin göçük altında kaldığı facianın yankıları sürerken, Ordu Valiliği'nden Fatsa'daki siyanürlü altın madeniyle ilgili önemli bir karar geldi. Valilik, Fatsa ilçesindeki siyanürlü altın madeninin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Bu karar, Ordu İdare Mahkemesi'nin 25 Aralık 2023 tarihli ruhsat iptali kararına istinaden alındı.
Oda TV'den gazeteci İbrahim Gündüz'ün haberine göre, Fatsa'da bulunan ve çevre sakinleri ile aktivistler tarafından uzun süredir dikkat çekilen siyanürlü altın madeninin kapatılması, bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı. Özellikle geçtiğimiz yıl aşırı yağışlar nedeniyle madenin siyanür liçleme sahasının sel sularıyla dolması ve bu suların siyanür ile ağır metaller içeren çamurlu su olarak derelere karışması, çevresel felaketlere yol açmıştı.
Erzincanİliç'teki facianın ardından Türkiye'deki madencilik faaliyetleri kamuoyu tarafından da mercek altına alınmış durumda.
KRT
Kızılay’dan Ensar’a 8 milyon dolarlık bağış!378 izlenme
Erdoğan bu anketi görmesin! Şeriat çıkışı yaptı ama sokağın dili başka38 izlenme
AKP'nin 'Yeliz'i yalancı olduklarını itiraf etti! 'Çıkıyor apaçık yalan söylüyor. Ulan bize benziyorsun sen ya! Yalan bu kadar kolay söylenmez ki!'60 izlenme
Van'da bir fırıncıdan acı itiraf: 'Hayvanlara verdiğimiz bayat ekmekleri artık satıyoruz, millet bayat ekmek alıyor'35 izlenme
İBB'den 4 iddiaya 4 cevap geldi30 izlenme
Dikbayır: "Akşener’in oğlu 7-8 poşetle 200’er bin TL dağıttı"42 izlenme
Muhalefetten tarihi buluşma: 6 siyasi partinin genel başkanları bir araya geldi59 izlenme
Depreme dayanıksız diye terk edilen bina ayakta, taşınılan bina yerle bir47 izlenme