İhmal iddialarının gündeme geldiği kazaya ilişkin soruşturma sürerken, TCDD Genel Müdürlüğü'nden “YHT Ankara Trafik ve İstasyon Yönetimi Servis Müdürlüğüne” gönderilen yazıda, AnkaraSincan arası YHT hatlarının 15 Mart tarihinde “sinyalsiz işletmeciliğe” açıldığı da belirtildi.
Yazıda, YTH'lerin Ankara 12. yol olarak tabir edilen hat üzerinden kabul edilip, 10. yoldan sevk edildiği kaydedilerek, “Kış aylarına girilmesiyle birlikte, tren trafiğinin artması ve elle makas tanziminde yaşanan sorunlar göz önünde bulundurularak, 9 Aralık'ta yürürlüğe girecek kış dönemi hareket çizelgesiyle birlikte, zaruri haller dışında Ankara Doğu tarafında manevraların bitmesiyle birlikte YHT'ler Ankara Gar 111213 yollarından kabul ve sevk edilecektir” denildi.
Eryaman'dan gelen trenlerin Ankara YHT Gar'daki makaslardan önce duracağı ve duruşun trenlere ihbar edileceği de belirtilerek, “Bu noktada duran trenler Ankara Gar YHT hareket memuru ile görüşüp makasçının vereceği işaretle gara gireceklerdir” denildi.
“Tren kabul ve sevkleri için yeteri kadar makasçı bulundurulması” da istendi. Trafik akışının değiştirilmesinden 4 gün da kaza meydana geldi. Kaza sırasında Marşandiz'de makasçı olan O.Y de ifadesinde, Samsun'dan Ankara'ya bir ay önce geçici görevle geldiğini ve Ankara'daki istasyon ve tren trafiklerine yabancı olduğunu söyledi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/felaketigetirendegisiklik2797913/
AKP kalelerini tek tek kaybediyor: 4 il el daha el değiştirdi!28 izlenme
İşte kiraların en çok ve en az arttığı iller23 izlenme
Cem Küçük'ün 'blöf yapıyor' demesinin ardından Sedat Peker'e yakın bir adres yayınlamıştı: Yüzleri beyinle kapatılan iki kişi kim?505 izlenme
Sayıştay ortaya çıkardı! 9 milyonluk koltuk depoya kaldırıldı, 2 milyon kaydedilmedi!53 izlenme
CHP’den 10 bin kişilik TRT protestosu528 izlenme
Avrasya Araştırma'dan son anket: AKP'nin oyunda şok düşüş!112 izlenme
Yine yandaş zengin edildi! PTT, hayali evrak vurgununda 6 milyon dolarlık tazminatı da farklı faturayla ödedi!47 izlenme
İstanbul'da ucuz ekmek satışında son durum... Halk Ekmek ne yapacak?55 izlenme
Kulisleri sarsacak 'kabine revizyonu' iddiası! Binali Yıldırım ve Süleyman Soylu...
6 Şubat'ta halkın tepkisini çekmişti: AKP'nin Kahramanmaraş'ta aday gösteremediği isme ödül gibi yeni görev
Beşiktaş operasyonuna gerekçe gösterilen firma devlet ve AKP'den bu ihaleleri almış!
AKP’li vekilden tuhaf savunma: "Hayat pahalılığının sebebi biz değiliz"