
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis Grup Başkanvekili olduğu dönemde Bilal Macit’in de yöneticisi olduğu “Genç Siviller Hareketi” için “FETÖ’nün sosyal medya ve gençlik kampanyalarını yöneten oluşum” demişti. Genç Siviller ise bu iddiayı reddedip, Özel hakkında tazminat davası açmıştı. Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu olan Macit, Cumhuriyet Mitinglerine karşı çıkan Genç Siviller Hareketi, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kumpas davalarına ise destek vermişti.

Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Makine Mühendisi ve “Hayra Davet Vakfı’’ kurucusu Celal Sami Tüfekçi de görevden alınarak yerine “Yargıda Birlik’’ Genel Başkanı hakim Musa Heybet getirildi. Heybet, 2014’te Twitter’a erişimin TİB tarafından engellenmesi konusundaki yürütmeyi durdurma kararına muhalif kalmıştı.

Elektrik Mühendisi olan Sağlık Bakanı Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz da görevden alındı ve yerine Yasin Ayfer Erkoç atandı. Yılmaz, Haziran 2023’te Sağlık Bakan Yardımcısı olmuştu. Boş bulunan TÜBİTAK Başkanlığı’na ise Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Orhan Aydın atandı. ODTÜ Rektörü Prof. Ahmet Yozgatlıgil de TÜBİTAK Yönetim Kurulu üyesi oldu.
Sözcü
MEB’den okullarda mevlit programlı Cumhuriyet kutlaması24 izlenme
Ekonomist Mahfi Eğilmez Türkiye'yi bekleyen büyük tehlikeyi açıkladı: "Vergileri artırarak olmaz"27 izlenme
İşini isteyen KHK'lı Yıldırım 300 kez gözaltına alındı, 64 kez ceza yedi!68 izlenme
AKP'li Bekir Bozdağ'dan AKP'li vekili utandıran yanıt: “O kadar ince konuştu ki cevap veremezsiniz. Sataşma yok”21 izlenme
25 yıllık kıdeme bir günde tırpan!55 izlenme
Vatandaşı yere yatırıp copla döven polis görevden uzaklaştırıldı10 izlenme
Görüşme sona erdi! S400 konusunda çalışılması için anlaşma sağlandı178 izlenme
19 Mayıs kutlamalarında MHP'lilerle CHP'liler arasında kavga çıktı!37 izlenme
Halkbank 'hatalı kur' işlemlerini iptal edebilir mi?
Trabzonlu vatandaş verdi veriştirdi "Almanya'dakiler 'Erdoğan'ı satmayız' diyor, tabii satmazsın. 10 bin Euroyu getiriyorsun buraya. Yiyorsun içiyorsun"
Dilipak: Oğlu, kızı, damadı fark etmiyor; hepsi pisliğin içinde
İstanbul'da asansörde genç kızı taciz eden yabancı uyruklu sapık daha önce de yaşı küçük bir kıza tacizde bulunmuş!