Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlaması ile fezleke hazırlandığı öğrenildi.
Milliyet’ten Şevket Yaman’ın haberine göre Kılıçdaroğlu’nun “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçunu işlediği belirtildi.
Kılıçdaroğlu, 12 Aralık 2018’de Ankara’da düzenlenen “İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı”nda “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmalarına ilişkin olarak Erdoğan ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.
Kılıçdaroğlu “FETÖ’nün her ayağını ortaya çıkardılar. Baklavacı ayağı, sanayici ayağı, esnaf ayağı, gazeteci ayağı, bilmem ne bilmem ne. Bir şey eksik. FETÖ’nün siyasi ayağı. Bunu söylüyorum mahkemeye de vermiyorlar. Çünkü götürüp delilleri önüne koyacağız” ifadelerini kullanmıştı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu, Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları nedeniyle fezleke düzenledi. 15 Mayıs 2019’da düzenlenen fezlekede, Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kılıçdaroğlu’nun, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne mensup veya o örgütün çıkarlarına uygun çalışmalarda bulunan bir kişi olarak göstermek suretiyle; onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde tahkir etmek suretiyle Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunu işlediği yönünde yeterli kanuni delilin mevcut olduğu” belirtildi.
TBMM’ye gönderilen fezlekede, Kılıçdaroğlu hakkında takibat yapılabilmesinin, yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına bağlı olduğu kaydedildi.
Fezlekede, yasama dokunulmazlığının milletvekillerine mutlak bir koruma sağlamadığı, TBMM tarafından dokunulmazlıkların kaldırılabileceği kaydedildi.
https://www.abcgazetesi.com/fetonunbirnumaraliayagisaraydademistikemalkilicdaroglunafezleke28927
CHP'li Biçer: Askerlerimizi zehirleyen 'suç örgütüne' destek oluyorlar!120 izlenme
AKP’li belediyeden 4 milyonluk çiçek!122 izlenme
İşsizlik Nisan ayında 11.3ü gördü30 izlenme
Erdoğan’ı ve hükümeti eleştiren belediye işçileri tazminatsız işten atılmışlardı: AYM ‘hak ihlali’ kararı verdi21 izlenme
Elektrik zamları vatandaşı ikiye böldü: Birine yüzde 20, diğerine yüzde 3032 izlenme
Elektrik akımına kapılan iki kişinin ölümünde yeni gözaltı kararları23 izlenme
Erdoğan'ı 'zora sokan' AKP'li Kabaktepe'ye CHP'den yanıt "Bu cesur çıkış için..."56 izlenme
Türk-Yunan savaş gemileri Kardak kayalıklarından ayrılmadı191 izlenme
AKP 'lebaleb' buluşmalara devam ediyor... Önce kongre ve toplantı şimdi de kalabalık kahvaltı!
AKP İstanbul'da bir belediye için daha düğmeye bastı: Bu belgeyle deşifre oldu!
Eski AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık tutuklandı
İBB’de vurgun bitmiyor: 13 Kuran kursu binasına 148 milyon lira!