İstanbul Boğazı’ndaki ünlü Beyaz Köşk, uzun süredir devam eden satış sürecinin ardından el değiştirdi. Daha önce dört kez ihaleye çıkmasına rağmen alıcı bulamayan köşk, son ihalede 115 milyon TL indirimle, KDV dahil 1 milyar 116 milyon TL’ye satıldı.
Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla'nın haberine göre sır gibi saklanan köşkün yeni sahibi denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinden Ali Bekmezci oldu.

Köşkün eski sahibi FETÖ firarisi Akın İpek, yurtdışına kaçtığı için mal varlıkları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) denetimine geçmişti. İhalenin dördüncü turunda yapılan indirim, köşke alıcı çıkmasını sağladı.
Ali Bekmezci, Türkiye merkezli Beks Shipping / Beks Denizcilik şirketlerinin sahibi olarak tanınıyor. Şirketin filosunda çok sayıda bulk carrier ve tanker gemisi bulunuyor.
Bekmezci, gemi alımsatım ve navlun taşımacılığında aktif rol oynuyor ve Türk denizcilik sektörünün hızla büyüyen aktörlerinden biri olarak öne çıkıyor.
Beks Shipping, geçmişte özellikle Rusya ile yaptırım süreçlerinde adı geçen şirketlerden biri olmuş ve İngiltere tarafından yaptırım listesine alınmıştı. Şirket, iddiaları reddederek tüm faaliyetlerinin uluslararası hukuk çerçevesinde yürütüldüğünü açıkladı.

2 bodrum, zemin, normal ve çatı katı ile teras katından oluşuyor.
Yaklaşık 695 m² kapalı alan ve 208 m² teras bulunuyor.
Kompleks içinde ayrıca 230 m² büyüklüğünde Kahverengi Köşk yer alıyor.
2. derece eski eser statüsü, restorasyon ve kullanımda özel şartlar gerektiriyor.
CHP'li Aksünger'den AKP'yi korkutacak iddia: Hakan Atilla da anlaşma yoluna gidebilir150 izlenme
Onlarca kişiyi hapse attıran virüsün FETÖ'cü yazılımcısı, cezaevinden çıkarak Türkiye'yi terk etti!61 izlenme
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü: Yarın okullar açılacak olsa…129 izlenme
Bülent Arınç'tan 'İmamoğlu tutuksuz yargılansın' çıkışı: Neden Silivri'ye gitmediğini de açıkladı13 izlenme
Ünlü işadamının oğulları da iflas etti!375 izlenme
Gülistan Doku'nun ablasından kahreden açıklama! "Bir sürü genç kıza zarar vermişler"23 izlenme
Konuşan Dilruba tutuklu, kara para aklamaktan 40 yıl hapsi istenen Dilan Polat serbest!39 izlenme
Eski Türkiye yeni Türkiye28 izlenme
İstanbul Barosu'ndan, valiliğin içki genelgesine karşı dava
İstanbul'da yapılan tarihi tahıl anlaşmasıyla buğday fiyatları son 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
AOÇ'nin adının 'Beştepe Millet Ormanı' olarak değiştirilmek istenmesine suç duyurusu!
Sedat Peker’den Deniz Baykal’a ağır açıklama!