İstanbul Boğazı’ndaki ünlü Beyaz Köşk, uzun süredir devam eden satış sürecinin ardından el değiştirdi. Daha önce dört kez ihaleye çıkmasına rağmen alıcı bulamayan köşk, son ihalede 115 milyon TL indirimle, KDV dahil 1 milyar 116 milyon TL’ye satıldı.
Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla'nın haberine göre sır gibi saklanan köşkün yeni sahibi denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinden Ali Bekmezci oldu.

Köşkün eski sahibi FETÖ firarisi Akın İpek, yurtdışına kaçtığı için mal varlıkları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) denetimine geçmişti. İhalenin dördüncü turunda yapılan indirim, köşke alıcı çıkmasını sağladı.
Ali Bekmezci, Türkiye merkezli Beks Shipping / Beks Denizcilik şirketlerinin sahibi olarak tanınıyor. Şirketin filosunda çok sayıda bulk carrier ve tanker gemisi bulunuyor.
Bekmezci, gemi alımsatım ve navlun taşımacılığında aktif rol oynuyor ve Türk denizcilik sektörünün hızla büyüyen aktörlerinden biri olarak öne çıkıyor.
Beks Shipping, geçmişte özellikle Rusya ile yaptırım süreçlerinde adı geçen şirketlerden biri olmuş ve İngiltere tarafından yaptırım listesine alınmıştı. Şirket, iddiaları reddederek tüm faaliyetlerinin uluslararası hukuk çerçevesinde yürütüldüğünü açıkladı.

2 bodrum, zemin, normal ve çatı katı ile teras katından oluşuyor.
Yaklaşık 695 m² kapalı alan ve 208 m² teras bulunuyor.
Kompleks içinde ayrıca 230 m² büyüklüğünde Kahverengi Köşk yer alıyor.
2. derece eski eser statüsü, restorasyon ve kullanımda özel şartlar gerektiriyor.
Sedat Peker'den yeni görüntü33 izlenme
TikTok'ta yayın yaptı diye akrabalarından sokak ortasında darp! Saçından sürüklediler28 izlenme
Motorine zam geliyor15 izlenme
ABD'den Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginlikle ilgili açıklama geldi: İki ülke aralarındaki problemi çözmeli39 izlenme
Kriz doğurganlık hızında: Türkler 1.2, Suriyeliler 5.324 izlenme
Öğrenciyi dersten çıkarıp koridorda tekme tokat dövdü! Gözaltına alınan öğretmen serbest bırakıldı!66 izlenme
Koltuğu olana zam milyonlara gam düştü6 izlenme
Kartal İmam Hatip'in hikmeti ne? 'Devletin önemli kurumlarında ağırlığı var'129 izlenme
Kiracı olduğu evden kaçan Suriyeliler muslukları bile çaldı! Vanayı açık bıraktılar evi su bastı
Emekliye kötü haber arefe günü geldi: İkramiye bayrama yetişmedi
RTE'nin kadınlara söylediği sözlere teyzemizden müthiş tepki ! 'Kendisi tamam mı ! Hırsız Tayyip, hırsız AKP !'
Son 5 yıl Cumhuriyet’in en başarısız yıllarıydı