ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Mike Andrews, Türk pilotların ABD'deki F35 avcı uçağı eğitiminin sonlandırıldığı açıklamasında bulundu. Eğitimin sonlandırılmasında Ankara'nın Rusya'dan almak üzere anlaşmaya vardığı S400 hava savunma sistemi konusunda geri adım atmamasının etkili olduğu ifade ediliyor.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, Türk pilotların F35 eğitimlerinin sonlandırılmasının ardından AKP’li yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmamasına tepki göstererek “Fırça tutana NOTA var ABD'ye tık yok” ifadelerini kullandı.
Milli Takımın İzlanda ile yapacağı maç öncesinde Emre Belözoğlu’na mikrofon yerine uzatılmasının ardından İzlanda’ya nota verildiğini hatırlatan Seymen AKP’nin uyguladığı dış politikaya ilişkin sert bir eleştiride bulundu.
Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Seymen, “Hafta doldu neredeyse "Eyyy Amerika" çıkışı yok, Fırça tutana NOTA var ABD'ye tık yok… Alenen tehdit etti adamlar Dışişleri Bakanı sözde Kürdistan'da geziyor. İtibarı sarayda oturmak, her gün başka bir uçağa binmekten ibaret sananlarla Türk Dış politikasının hazin hali budur” açıklamasında bulundu.
İşte Hasan Seymen’in o paylaşımı:

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/fircatutananotavarabdyetikyok237630h.htm
Son dakika: Oyları sayacak olan AKP’li ve MHP’li üyeler kaçtı!485 izlenme
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan cevapladı: Corona yazın biter mi?73 izlenme
Yeniçağ yazarı ‘Demirağ’ saldırısında 2 gözaltı!81 izlenme
Özgür Özel-Erdoğan görüşmesi bitti, açıklama yok47 izlenme
Zincir mağazalar için büyük ŞOK! Migros, Carrefoursa ve BİM'İN itirazlarını haksız bulan mahkeme, mağazaların itirazlarına red çekti.47 izlenme
Google aramalarına damga vurduk: Asgari ücret ve zam denilince ‘Türkiye’30 izlenme
Ev hapsindeki Abdurrahman Tutdere nişan yüzüğü taktı: Nikâh için söz verdi25 izlenme
Gebze’de bir binanın daha kolonları çatladı: 3 aile tahliye edildi22 izlenme
Merdan Yanardağ'dan mektup
Turhan Çömez’i AKP’li vekil sanıp 200 dönümlük mera arazisinin Mısırlılara satışını anlattılar: "Erdoğan’a minnettarız!"
NATO liderlerine sunulan şatafatlı menü ortaya çıktı: Taş fırın pide, dana kaburga, Sütlü Nuriye...
İBB dava açtı, AKP'nin Tansu Çiller'e yaptığı kıyak yargıdan döndü!