Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından satışı serbest hale getirilen, Ticaret Bakanlığı tarafından da tavan fiyatı 1 TL olarak belirlenen cerrahi maske satışında fırsatçılar arkadan dolanmaya başladı.
Cerrahi maskelerin yanına başka bir ürün ekleyerek paket haline getiren bazı firmalar, bu paketle maske fiyatını da ikiye katladı. Örneğin bir litrelik dezenfektan ve 50'lik pakete 132 TL fiyat koyarken, aynı dezenfektanın tekli satışındaki etiket fiyatı 50 TL. Bu durumda 50'lik maskenin fiyatı 82 liraya gelirken bir adet maske de 1.60 liradan satılarak tavan fiyat deliniyor.
Sabah gazetesinden Betül Alakent'in haberine göre vatandaşlar, bazı eczanelerin de maskede tavan fiyatı deldiğini dile getirdi. Benzer bir tavan fiyat delme işlemi bazı eczanelerde de uygulanıyor. Konuyla ilgili şikâyet sitelerinde tepkilerini dile getiren vatandaşlar şunları anlattı: "Eczaneye 1 liradan fazlaya satamazsınız dediğimizde 'Almazsan alma kardeşim biz 1 liraya alıyoruz, git kime şikâyet edersen et' diye tepki gösteriyorlar. Aynı eczaneler devletin vatandaşına verdiği ücretsiz maskeyi de vermiyor, 'kod gelmedi, ismin çıkmadı' şeklinde bahaneler uyduruyorlar."
Tüketicilerin bilinçli olması gerektiği yönünde uyarıda bulunan sektör temsilcileri, 1 TL olarak belirlenen tavan fiyatın üstünde satışın hem hukuki hem de ahlaki olmadığını vurguluyor.
Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir şu ifadeleri kullandı: "Türkiye genelinde 1 TL fiyat oturdu. Bazı firmalar bunu deliyor olabilir. Ancak bu hem hukuka hem de ahlaka aykırı çünkü 1 TL sınırı satıcıya zaten kazandırır. Tüketici burada bilinçli olmalı ve 'dur' demeli. Piyasada mal çok. Ürün konusunda sıkıntı yok. Hatta ben önümüzdeki dönemde fiyatın 1 TL'nin de altına düşeceğini düşünüyorum. 1 TL'nin üzerinde satmaya çalışanların malları ellerinde patlayacak."
https://www.haber3.com/guncel/firsatcilarcozumubuldumaskede1tltavanidelindihaberi5440229
Gürsel Tekin "Ankara ve İstanbul için kayyum hazırlığının olduğunu duyduk"601 izlenme
Kanal İstanbul'da bir rant kapısı da Diyanet'e açılmış!136 izlenme
Dertler ortak: Geçinemiyoruz4 izlenme
Mansur Yavaş, Ankara'da son anket sonuçlarını açıkladı23 izlenme
CHP: Türkiye’de ilk vaka 11 Mart’ta görülmedi57 izlenme
Tiktok rezaleti infiale yol açtı! Çocuk yaştaki kuzeniyle dudak dudağa43 izlenme
Gazeteci Akengin'den kritik iddia: "Savcılık köylüler konuşsun diye yüz değiştirme teklifinde bulundu"74 izlenme
THY'den rekor zam30 izlenme
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Büyükçekmece soruşturmasını anlattı: "Önce suçlu ilan edelim sonra bir kulp buluruz"
ABD’de Epstein adası Türkiye’de Adnan Oktar yalısı
Bakanlığın ekibi Narin'in kuzenleriyle görüştü: Küçük çocuklarda 'korku' ve 'kaygı' tespit edildi
İmam olduğunu unutup siyaset yaptı: CHP'yi böyle hedef aldı!