DİYANET İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı 240 TL’lik fitre akıllara kurumun harcamalarını getirdi. Diyanet’e verilen kamu bütçesine göre kurum 2026’da saniyede 5 bin 500 TL harcayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yapılan toplantıda 2026 yılı Ramazan ayından 2027 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarı 240 TL olarak belirlendi.
1 LİTRE SÜT, 250 GRAM KIYMA
Lüks ve şatafat harcamalarıyla akıllara kazınan Diyanet’in açıkladığı 240 TL’lik tutar tartışma yarattı. Diyanet’in 2026 bütçesi yaklaşık 174 milyar 400 milyon TL’den oluşuyor. Bu miktar günlük 477 milyon TL’ye, saatlik 19,9 milyon TL’ye, dakikada 331 bin TL’ye, saniyede ise yaklaşık 5 bin 500 TL’ye denk geliyor.Tanımı gereği fitrenin bir kişinin bir günlük temel gıda ihtiyacını karşılaması gerekiyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) verilerine göre bu fitre miktarıyla 1 litre süt, 250 gram beyaz peynir, çeyrek litre ayçiçek yağı, 250 gram kıyma ancak alınabiliyor. TZOB’a göre, bugün bir markette 1 kilo mandalina 36 TL, 1 kilo havuç 34 TL, bir ekmek 14 TL, 1 litre süt 35 TL, yarım kilo yoğurt 24 TL, 250 gram peynir yaklaşık 80 TL, çeyrek litre ayçiçek yağı 22 TL, 250 gram bakliyat 18 TL, 4 adet yumurta 16 TL, 250 gram kıyma ise yaklaşık 150 TL’ye satılıyor. Bunların toplamı 400 lirayı aşıyor. Yani Diyanet’in belirlediği rakam ile bir kişinin bir gün boyunca temel gıdaya erişebilmesi için gereken tutar arasında 150 TL fark bulunuyor.
NEFES
On binler Güvenpark'a sığmadı! CHP Lideri Özgür Özel'den tarihi miting! "Ant olsun ki vazgeçmeyeceğim"15 izlenme
Mehmet Murat Çalık için 'hayati tehlike' uyarısı: Anjiyo oldu, yoğun bakıma alındı18 izlenme
Fatih Altaylı’dan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a: "Dilruba’da görüş belirtince yargıya müdahale var Tuncay Özkan’da yok mu?"31 izlenme
CHP Kurultay davasında yeni gelişme! Mahkeme, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu19 izlenme
Cumhur İttifakı, Milli Emlak’ı da dinlemedi!34 izlenme
Erdoğan’ın eski avukatı İBB’den azledildi!115 izlenme
Adli Tıp Narin'in ön otopsi raporunu açıkladı!148 izlenme
Yeni Zelanda’da bir kilometre taşı daha geride kaldı! Hastanelerde hiç corona hastası kalmadı74 izlenme
Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne silahlı saldırı
Kentsel dönüşüm yasasında kritik madde: Vatandaşın evine el koyacaklar
Maaş alamadıklarını CİMER'e şikâyet ettiği için işten kovuldu!
Cumhurbaşkanlığı, Ege Adalarıyla ilgili soru önergesine 'Görev ve yetki alanıma girmiyor' deyip yanıt veremedi!