Ekonomi piyasalarında merakla beklenen faiz kararı bugün açıklanacakken karar öncesi dolar kurunda yaşanan düşüş, Alattin Aktaş’a “Birileri bir yerlerden bilgi mi aldı?” sorusunu sordurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’yla bir görüşme gerçekleştirmiş yapılan toplantı sonrası Merkez Bankası’nın iki önemli ismi görevden alınmıştı. Bu karar sonrası dolar kuru hemen hemen hergün rekor tazelerken 9.38 TL’yi gördü.
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bu yılın 10. Faiz toplantısını bugün gerçekleştirecekken dolar kurunda son iki günder bir düşüş yaşanıyor. Bu düşüşün nedenini sorgulayan Dünya Gazetesi ekonomi yazarı Alaattin Aktaş’da Merkez Bankası’nın vereceği kararın sızdırılmış olabileceğini iddia eden bir paylaşım gerçekleştirdi.
MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI SIZDI MI?
Alaattin Aktaş Twitter hesabında yaptığı paylaşımda “MB'nin faiz kararı sızmışsa vay halimize!” diye yazdı.

Aktaş’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:
Dolar daha 810 saat öncesine kadar MB'den faiz indirimi beklendiği için 9.30'un üstünde seyrediyordu. Son birkaç saattir birileri bir yerlerden bilgi mi aldı da kur birden 9.20'ye geriledi? Bu çok vahim bir durum. MB'nin yarınki kararı sızmışsa vay halimize!
https://www.yurtgazetesi.com.tr/guncel/flasiddiamerkezbankasininfaizkararisizdirildimih190282.html
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a meşruiyet göndermesi6 izlenme
Davos'ta Berat Albayrak'a kritik soru! 'Halkbank'a veya Türkiye ihracatına yönelik olası bir ABD yaptırımına dayanabilir misiniz?'446 izlenme
Hükümet her şeye yüzde 300 zam yaparken Bakanlık İBB'nin ulaşıma zam talebinİ reddetti35 izlenme
Skandal görüntüler! Kaçak Afganları resmi plakalı araçla mahallenin ortasına bıraktılar!49 izlenme
Atatürk’ü ağırlayan tarihi İzmir Vali Konağı, evsizlere kaldı191 izlenme
AKP ve MHP'den halkın sorunlarına ret, 2 haftalık tatile 'evet'29 izlenme
Öğretmenler ayakta... "Kira paramızı ödeyemiyoruz"55 izlenme
Koronavirüse yakalanan ve ömür boyu oksijen tüpü kullanmak zorunda kalan yurttaşın elektriğini kestiler!69 izlenme
Tarihi "İstiklal Caddesi"nin adı "Mursi Caddesi" olacaktı! Devreye vali girdi iptal edildi!
Menzil Tarikatı'ndan 3 gün 3 gecelik düğün! Tarikat şeyhi halay çekti
RTE '3.Havalimanı'nın ilk 12 yılı için sembolik 342 milyon Euro gelir garantisi verildi' derken, Sayıştay raporu 6.3 Milyar Euro diyor !
Sadece hafriyat 5 milyar dolar: 'İliç'teki faciada tüm masraflar şirketten alınsın'