Ekonomi piyasalarında merakla beklenen faiz kararı bugün açıklanacakken karar öncesi dolar kurunda yaşanan düşüş, Alattin Aktaş’a “Birileri bir yerlerden bilgi mi aldı?” sorusunu sordurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’yla bir görüşme gerçekleştirmiş yapılan toplantı sonrası Merkez Bankası’nın iki önemli ismi görevden alınmıştı. Bu karar sonrası dolar kuru hemen hemen hergün rekor tazelerken 9.38 TL’yi gördü.
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bu yılın 10. Faiz toplantısını bugün gerçekleştirecekken dolar kurunda son iki günder bir düşüş yaşanıyor. Bu düşüşün nedenini sorgulayan Dünya Gazetesi ekonomi yazarı Alaattin Aktaş’da Merkez Bankası’nın vereceği kararın sızdırılmış olabileceğini iddia eden bir paylaşım gerçekleştirdi.
MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI SIZDI MI?
Alaattin Aktaş Twitter hesabında yaptığı paylaşımda “MB'nin faiz kararı sızmışsa vay halimize!” diye yazdı.

Aktaş’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:
Dolar daha 810 saat öncesine kadar MB'den faiz indirimi beklendiği için 9.30'un üstünde seyrediyordu. Son birkaç saattir birileri bir yerlerden bilgi mi aldı da kur birden 9.20'ye geriledi? Bu çok vahim bir durum. MB'nin yarınki kararı sızmışsa vay halimize!
https://www.yurtgazetesi.com.tr/guncel/flasiddiamerkezbankasininfaizkararisizdirildimih190282.html
İmamoğlu AKOM'da! Önemli bir ikaz günüydü...112 izlenme
Örtülü ödenek uçuyor! Başbakanlık’ta en büyük pay örtülü ödeneğin!196 izlenme
Destek bitti, yüz binlerce çalışan işsiz kalacak!45 izlenme
İki gazi arasındaki farka dikkat!3018 izlenme
Muğla Bölge İdare Mahkemesi Yılmaz Özdil'in evindeki yıkımı durdurdu!132 izlenme
İsrail Gazze'de bir mahalleyi böyle yok etti...35 izlenme
Erdoğan’ın sözleri sonrasında Almanya’ya Türk doktor akını: ‘Giderlerse gitsinler’ hatırası48 izlenme
Ekonomist Ali Bilge açıkladı: Ayakkabı kutularındaki paralar ve 17-25 Aralık yolsuzluk dosyaları yeniden gündeme mi gelecek?126 izlenme