İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, koronavirüs kaynaklı ölümlerin birçoğunun nedenin yanlış yazıldığını ve ölüm sayısının böyle düşürüldüğünü iddia etti.
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, salgın nedeniyle kentte 4 bin kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.
Bu açıklamanın ardından, İzmir’de Mart 2020 yılından itibaren gerçekleşen ölüm sayısının, önceki yıllarda gerçekleşen ölüm sayılarının ortalamasından 6 bin 332 kişi daha fazla olduğu öğrenildi.
Bu duruma dikkat çeken Çamlı, vefat sayılarının İzmir’de de resmi olarak açıklanandan yüksek olduğunu kaydetti.
Çamlı, “Hastaneye yatırılan birçok hastada tüm bulgular Covid19’a işaret etse de hastanın PCR testi negatif çıktığı için ölüm raporuna Covid19’dan kaynaklı ölüm yazılmadı” dedi.
“Alınan tek önlem cumartesi günlerine kısıtlama getirilmesi"
BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, vaka ve vefat sayılarının hızla arttığına dikkat çeken Dr. Çamlı, “Alınan tek önlem cumartesi günlerine kısıtlama getirilmesi. Haftanın 5 günü hayat tüm hızıyla devam ediyor, tüm işçiler yoğun bir şekilde çalışıyor, toplu taşıma oldukça kalabalık ama sadece hafta sonu yasak. Bu kararın hiçbir gerçekliği yok" diye konuştu. İzmir’de vaka sayısının geçen haftaya göre yüzde 40 arttığını belirten Çamlı, “Vakaların yüzde 5570’i İngiliz varyantı. Bu varyant oldukça hızlı bulaşıyor. Aşılanma oranı ise yüzde 1112 civarlarında. Toplumsal bağışıklıktan oldukça uzağız. Sorumlu kişiler sorumluluklarını yerine getiremeyeceklerse istifa etmelidir” ifadelerini kullandı.
http://www.krttv.com.tr/saglik/tumbulgularkoronavirusuisaretetsedeolumraporunayazilmiyorh70781.html
Kasım'da dolarla birlikte yabancılara konut satışı rekor kırdı!46 izlenme
İstiklal Caddesi'nde yaşanan 'Kara çarşaf' tartışmasına 5 yıl hapis istendi!97 izlenme
Babasının öldüresiye dövdüğü Cihan bebekten sevindiren haber86 izlenme
CNN Türk ana haber bülteni yayınında İmamoğlu'nun afişini sansürledi!40 izlenme
İmamoğlu'nun yeni mesajını avukatı paylaştı: "Milletin iradesi bir kişiden büyüktür"45 izlenme
Canlı yayında büyük kavga! Barış Yarkadaş bir soru sordu koltuk fırlatan Tanju Özcan'ın dili döndü66 izlenme
Ve AKP'den ilk parça kopuyor mu?1591 izlenme
AKP yüzyılı: Kuyruklar aldı başını gidiyor42 izlenme
Mansur Yavaş açıkladı: AKP halkın yoksulluğunu seçim döneminde fark etmiş
AKP'lilerin görmek istemediği video! 'Kış geliyor mont almamız gerekiyor. 300 lira, 400 lira. Babası olmayanlar, parası olmayanlar için çok fena'
Paramız pul oldu
Sağlıkta devrim! Ultrason için 7 ay sonraya gün verdiler!