Çanakkale’nin tek su kaynağı Atikhisar Barajı su toplama havzasında sürdürülen metalik madencilik faaliyetlerine karşı başlatılan mücadele sürüyor.
Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, söz konusu maden şirketi hakkında Kanada Başbakanı Justin Trudeau’ya geçtiğimiz haftalarda bir mektup göndermişti.
TALEPLER BAKANA İLETİLDİ
Madencilik faaliyetlerinin sonlanması belirtilen söz konusu mektuba cevap geldi. Başbakan Trudeau’nun özel kaleminin imzası bulunan cevap yazısında söz konusu durumun Kanada Uluslararası Ticaret Çeşitlendirme Bakanı James Carr’a iletildiği belirtildi.
Cevap yazısı ise şu şekilde:
Sevgili Bay Baraner, Başbakan Justin Trudeau adına yazışmalarınızı üstlendiğimi belirtiyorum. Yorumlarınızın / haberleriniz dikkatli bir şekilde görüntülendiğinden emin olun. Belirttiğiniz sorun James Carr’ın (Uluslararası Ticaret Çeşitlendirme Bakanı) portföyünde olan bir konu. Bu maili Bakan Carr’a iletiyorum. Yazıp zaman ayırdığınız için teşekkürler.
Polimetre’den Saray’ı üzerecek flaş 2020 analizi… AKP sonun başlangıcında87 izlenme
Dolar 44 liranın üzerinde11 izlenme
AKP'yi 'yeni parti' paniği sardı: Bu gidişat hayra alamet değildir342 izlenme
İsrail'in sebze ve meyvesi Türkiye'den gidiyor20 izlenme
Maske tartışmasında Rana Batı için 9 yıla kadar hapis istendi!39 izlenme
Bolu'nun Mengen ilçesinde orman yangını çıktı! Mengen-Devrek karayolu tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldı17 izlenme
Ahmet Özer cezaevinden açıkladı: "Operasyonun hedefinde Ekrem İmamoğlu var"21 izlenme
Yüz yüze eğitime bir hafta kala endişelendiren haber… Adım adım kaosa!75 izlenme