Anasayfa1
05 Ekim 2026 ( 8 izlenme )
Reklamlar

Fon vurgunu Şamil Tayyar ile Yeni Akit yazarını birbirine soktu: Şamil Tayyar'ın cevabı yılın 'kahkahası' oldu


Fon skandalı AKP içinde yeni bir krize yol açtı. Şamil Tayyar ile Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu arasında başlayan tartışma, “dış güçler” iddiasından Erdoğan’a uzandı. Karahasanoğlu’nun “Erdoğan’ı mı devirmeye çalışıyorsunuz?” sözlerine Tayyar’dan dikkat çeken bir yanıt geldi. "Akit’in bilge yazarı Ali Karahasanoğlu da topa girdiğine göre pes ediyorum" diyen Tayyar, Karahasanoğlu'nu tiye aldı.



'Fon' vurgununa ilişkin iddialar, AKP içerisinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. AKP'li üst düzey isimlerin de adının geçtiği 'fon' vurgunuyla ilgili Şamil Tayyar'ın değerlendirmesine, iktidara yakın Yeni Akit gazetesinden sert karşılık geldi.

Şamil Tayyar, skandala ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Fon krizinin arkasında ABD varmış, İsrail varmış. Hükümete darbe planıymış. Bunları geçin, milletin aklıyla alay etmeyin" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN'I DEVİRMEYİ Mİ ÇALIŞIYORSUNUZ?'

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, kaleme aldığı "“Mış mış da mış mış” öyle mi Şamil?" başlıklı yazısında Tayyar'ın sözlerine sert ifadelerle karşı çıktı.

Karahasanoğlu şöyle yazdı:

“Mış-mış” demesinden anlıyorsunuz; alay ediyor beyefendi...
Tayyip Erdoğan’dan yana görünüp aslında Tayyip Erdoğan’ın “dış güçler” söylemi ile de alay ediyor...
Biz, “AK Parti eski bakanı ve eşi hesap vermeli” diyoruz...
Arkadaşlar daha fazlasını istiyor... Daha fazlası ne? İsrail’e her fırsatta soykırımcı sıfatı ile hitap eden Tayyip Erdoğan’ı mı istiyorsunuz? Erdoğan’dan yana gibi görünüp Erdoğan’ı mı devirmeye çalışıyorsunuz?"

Fon vurgunu Şamil Tayyar ile Yeni Akit yazarını birbirine soktu. Şamil Tayyar'ın cevabı yılın 'kahkahası' oldu - Resim : 1

ŞAMİL TAYYAR TİYE ALDI

AKP'li Şamil Tayyar, Karahasanoğlu'nun sözlerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Tayyar, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Akit’in bilge yazarı Ali Karahasanoğlu da topa girdiğine göre pes ediyorum. Fon krizi, dış güçlerin CIA ve MOSSAD eliyle patlattığı bir operasyondur. Fatma Betül Sayan Kaya’nın AK Parti’yle ilgisi yoktur. 2.17 milyar liralık işlemi hanımefendinin haberi olmadan dış güçler yaptı. Fon soruşturmasındaki 217 şüpheli son gece Türkiye’ye gizlice sokuldular. Kamuoyunu aydınlattığı için yol gösterici bilge yazara ayrıca teşekkür ederim. Mevzu benim için kapanmıştır.

NEFES

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Cemal Enginyurt Yeni Akit'e ateş püskürdü: "Bunun partisi yok... Kendilerine Müslüman diyorlar ama insanlıkları kurumuş" Yönettiği madende 8 işçi ölmüştü, cezayı taksitle ödeyip genel müdür oldu! Meteoroloji uyardı: Yeni hafta yağışla başlayacak Rus askerlerinden Putin’i kızdıracak açıklamalar! ‘Sizin adınıza utanıyorum’