Türkiye’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölüm yıldönümünde Anıtkabir’de düzenlenen törenle anıldı, törene tarihi bir an damgasını vurdu. İnönü’nün 1973’teki cenaze töreni sırasında naaşını top arabasıyla taşıyan ve o dönem harp okulu öğrencisi olan 25 askerden büyük bölümü yarım asır sonra eşleri ile önceki gün Anıtkabir’deki törene katıldı.

BİZE NASİP OLDU
Anıtkabir’e defnedilen İnönü’nün cenaze töreninde, önce Maltepe Camii, sonra da başkent sokaklarında naaşa top arabasının yanında yürüyerek 25 harp okulu öğrencisi eşlik etmişti. Bu isimler arasında daha sonra Özel Kuvvetler Komutanlığı da yapan emekli Tümgeneral Cumhur Evcil de vardı.

O gün harp okulu öğrencileri arasında yer alan emekli Yüzbaşı Nejat Tamer, İnönü’nün mozolesi önünde top arabasına eşlik eden silah arkadaşları ile birlikte saygı duruşunda bulundu.

Tamer, “Komutanımızı son yolculuğunda en şerefli şekilde uğurlamak bize nasip oldu. O anın duygularını hâlâ taşıyorum. Bu, anılar hayatımızın sonuna kadar gururla taşıyacağımız bir hatıra oldu” sözleriyle duygularını anlattı.
Sözcü
Bakanlık koltuğu giden Soylu devir teslimi beklemeden profilini güncelledi34 izlenme
Turhan Çömez Fahrettin Koca'nın ağzından iktidarın sonunu açıkladı49 izlenme
Melih Bulu'nun ilk icraatı ihale açmak oldu!48 izlenme
Eski AKP’li vekilden çarpıcı açıklamalar: AKP yolun sonuna geldi76 izlenme
CHP’li vekil Fikret Şahin’den şehir hastaneleri açıklaması: Virüs fırsatçılığıyla bu zarar kapanmaz99 izlenme
Akıl almaz kaza! Fırlayan rögar kapağı metrobüsün kapısını kırdı, bir kişi metrobüsten fırlayıp yaralandı38 izlenme
Ümit Özdağ'dan PKK'nın silah bırakma törenine tepki19 izlenme
Motorine büyük zam geliyor44 izlenme
Sevda Noyan soruşturmasında flaş gelişme!
Her şey bu görüntüyle başladı! İşte İmralı sürecinin kronolojisi
İki seçim arası İBB’de işe başlayan 2 bin 500 kişi için inceleme başlatıldı!
Venezuela'nın başkenti Karakas'a ilk dönen havayolu şirketinin THY olduğu ortaya çıktı!