CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Fotoroman Süleyman’ isimli albümü bastırdıkları gerekçesiyle Savcılığa yaptığı şikâyetin takipsizlikle sonuçlandığını açıkladı.
Killik, “Soylu artık kendi siyasi partisi tarafından da dışlanılmış, taca atılmış bir siyasetçi. Bugün bakanlığı devam ediyor olsaydı muhtemelen ben bu davadan yargılanır, ceza da alabilirdim ama dava bile açılmasına gerek görülmedi. Aynı zamanda kendisinin pinokyo olduğu, yalan söyleyen bir siyasetçi olduğu tescillenmiş oldu” dedi.
“Biz kendisiyle ilgili ‘Fotoroman Süleyman’ albümü bastırmıştık. Yani kendisinin fotoğraflarının olduğu ve daha sonrasında mahkemece ceza almış insanlarla ilgili albüm hazırlamıştık. O dönem kendisi daha sonrasında gerçek olmadığı ortaya çıkan CHP’ye bir terör saldırısı üzerinden iftira atmıştı. Onunla ilgili de kendisinin ‘Pinokyo Süleyman’ lakabıyla bundan sonra anılacağını söyleyerek basın açıklaması yapmıştık ve aynı zamanda da ‘Fotoroman Süleyman’ albümünün de tüm Türkiye’de dağıtılacağının ilanıydı. Ondan sonra hem albümle ilgili hem ‘Pinokyo Süleyman’ dememizle ilgili bir soruşturma başlatıldı. İfadeye gittiğimde Süleyman Soylu artık AKP tarafından da taca atılmış bir siyasetçi. Mahkemelerin de bunu göz önüne alarak bu uyduruk dosyadan herhangi bir sonuç çıkmayacağını ve bundan aklanacağımı söylemiştim. Zaten iddianame bile hazırlanmadan, ifadem alındı ve davaya dönemeden takipsizlik verildi.
Süleyman Soylu artık kendi siyasi partisi tarafından da dışlanılmış, taca atılmış bir siyasetçi. Otomatik olarak da siyasallaşmış yargının bile kararında AKP’nin bu tavrı etkili oluyor. Bugün bakanlığı devam ediyor olsaydı muhtemelen ben bu davadan yargılanır, ceza da alabilirdim ama dava bile açılmasına gerek görülmedi. Aynı zamanda kendisinin pinokyo olduğu, yalan söyleyen bir siyasetçi olduğu tescillenmiş oldu. ‘Fotoroman Süleyman’ albümünün de herhangi bir suç teşkil etmediği yargı yoluyla kesinleşmiş oldu.”
Öte yandan savcılığın takipsizlik kararına itiraz edilmediği öğrenildi.
Tele1
Adil Karaismailoğlu, “1 trilyon dolarlık ihracat hedefi güçlü altyapı olacak”33 izlenme
CHP'de kayyum heyetinden ilk sürpriz fire: Sabah Gürsel Tekin ile öğlen görevden çekildi!23 izlenme
İmamoğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adayı' olarak ilk mesaj24 izlenme
Erk Acarer’den flaş iddia! "Sedat Peker'in akrabası Metin Süs Florya'da vuruldu"107 izlenme
Çorlu tren kazası davasında tek tutuklu isim de tahliye edildi!43 izlenme
Asgari ücret sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada?37 izlenme
Antalya Halk Otobüsünde Arapça " FAİZİ TERKEDİN” Reklamı!645 izlenme
İki ilde operasyon, Sedat Peker’e yakın isim de gözaltında48 izlenme
AKP’de ‘rant’ kavgası: Milletvekili ile belediye başkanı kapıştı!
Skandallarıyla gündemden düşmeyen ESK Başkanı iddialara yanıt verdi
Afyon’da AKP’nin bıraktığı belediye borcu 1,5 milyar TL! Başkan Burcu Köksal: "Yemiş içmiş ödemeyi bize bırakmışlar"
Depremde evler yeniden yapılacak diye demir ve çimentoya rekor zam yaptılar