Fransa Başbakanı Jean Castex, ödemeyi ayda net 2 bin eurodan az kazanan vatandaşlara yapılacak bir “enflasyon ödemesi” olarak nitelendirdi. Bu para hazineye 3,8 milyar avroya (4,42 milyar dolar) mâl olacak.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine altı ay kala yaptığı bu tek seferlik 100 euroluk ödeme pek çok kişi açısından yetersiz bulundu ve seçim yatırımı olarak nitelendirildi.
Castex, TF1 televizyonuna verdiği bir röportajda, “Fiyatlardaki bu artışın geçici olduğuna inanıyoruz, ancak bunun toparlanmayı engellemesine izin veremeyiz” dedi.
Hükümet benzin fiyatları son haftalarda istikrarlı bir şekilde yükselirken, pompada ödenen vergileri düşürme konusunda artan bir baskıyla karşı karşıya. Maliye Bakanı Bruno Le Maire ise bu adımın kamu maliyesi için maliyetli olacağını ve fosil yakıtlar için bir sübvansiyon anlamına geleceğini savundu.
Enerji ve benzin fiyatlarındaki yüksek vergiler Fransa’da önemli bir tartışma konusu. Benzin fiyatları, 2018 yılının sonunda sarı yelekler olarak bilinen protestocuların büyük gösteri dalgasına yol açmıştı.
Fransa İstatistik Ofisi’nin verilerine göre Fransa’da Eylül ayı enflasyonu yıllık yüzde 2,2 seviyesinde. Asgari ücretin 1539 Euro seviyesinde olduğu ülkede işsizlik ise yüzde 8 olarak ölçüldü.
Ya o yandaşa ya bu yandaşa!62 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan Yıldırım’a: İstanbul’un geçmişi, geleceği ve 31 Mart’ı konuşacağız87 izlenme
Bu zulüm değil mi? İmamoğlu'nun özel kalem müdürü Kadriye Kasapoğlu’nun cezaevindeki yeri 5 günde 5 defa değişti28 izlenme
Elazığ'da gazeteciye pompalı tüfekli saldırı!19 izlenme
İstanbul’daki 93 okula tahliye kararı! Öğrenciler nakledilecek45 izlenme
CHP çalışanının evini işaretleyip kapısına 'üç hilal' ile 'ölün' yazdılar!87 izlenme
Mahfi Eğilmez herkesin anlayacağı şekilde anlattı: Enflasyon niye patladı?76 izlenme
Tacize isyan eden öğrencilere okuldan uzaklaştırma cezası!320 izlenme