CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı eleştirdi.
"Siz neyi gerçekleştirdiniz biliyor musunuz? İran’da idam cezası bulunan uyuşturucu baronu Zindaşti tutuklandı. Saray emir verdi, savcı serbest bıraktı" diyen Oktay, şöyle devam etti:
"Siz bu uyuşturucu tüccarlarının Türkiye’de istedikleri gibi at koşturmasını başardınız. Siz kendiniz, Veysel Filiz denilen 100 kilo eroin ile yakalanan kişi ile ilgili telefon edip de ‘Serbest bırakın’ dediniz mi? Demediniz mi? Bununla ilgili gizlilik kararı aldırdınız mı, aldırmadınız mı? Varlık barışını biz mi çıkardık?"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ise Veysel Filiz konusundaki soruya şöyle yanıt verdi:
"Ben ne gösterdiğiniz o resmin kim olduğunu anladım ne de o kendi aranızda, amigolarınız ile bağırmanızı anladım. Şimdi anlıyorum ki bir isim. Veysel Filiz mi, neydi? Filiz diye bir isim. Buradan açık ve net şekilde ifade ediyorum. Kamuya ve basına açık bir toplantıda, kalabalıkta bir fotoğraf çektirmiş. Bir, kendisini hiç tanımam. Ne öncesinde ne sonrasında kendisiyle hiçbir irtibatım, herhangi bir konuyla olmamıştır.
O fotoğraflara da ben bakarım. İşlediği veya karıştığı, kamuya ve basına açık olan bir yerde bir fotoğraf çektiriyor ve birisi size merhaba diyor. Ne öncesinde ne sonrasında tanırım. Kendisiyle öncesinde de sonrasında da hiçbir irtibatım olmamıştır. İşlediği veya karıştığı hiçbir suç veya mahkemeye, tutuklanmasıyla ilgili hiçbir makam, mevki ve şahsı aramam, asla irtibat kurmam söz konusu olmamıştır, olamaz ve bundan sonra da söz konusu olamayacağını buradan net şekilde ifade ederim."

CHP'li Özkoç ise bu sözlerin üzerine Oktay'ın başka fotoğraflarını gösterdi.
"Ben size dönüp konuşarak söylüyorum, yalan söylediniz demek istemiyorum, ama gerçek dışı beyanda bulundunuz. Dediniz ki ‘Bu Veysel Filiz ile kamuya açık alanda resim çektirdim’. Bu makamda çektirdiğiniz resim. Bu makamda çektirdiğiniz resim gibi daha 45 tane resim var. Yani az önce yalan söylediniz" ifadesini kullanan Özkoç, akabinde şunları kaydetti:
"Peki, AK Parti’nin siyaset akademisinde ders veriyordu. Bu Veysel Filiz AKP’nin Avrupalı Müslümanlar Girişimcisinin sözcüsüydü. Bu Veysel Filiz 100 kilo eroin ile yakalandı. Pudracılara hocalık yapan Veysel Filiz. Az önce doğruyu söylemediniz. Söylediğiniz sözün hiçbir karşılığı yoktur. Yazıklar olsun size."
Oktay bir kez daha söz alarak, "Bu resim benim makam odam değil, bir il ziyaretine gitmişiz. Kontrolümüzde olan bir ortam değil, dolayısıyla büyük ihtimal kamuya açık bir ortam" dedi.
Gerçek Gündem
Binali Yıldırım’dan İsmailağa cemaatine seçim ziyareti77 izlenme
Sedat Peker hakkında soruşturma!952 izlenme
Bir dönemin en sert muhalifi AKP'li Hulki Cevizoğlu, Erdoğan'la aynı kareye girmek için her yolu denedi!58 izlenme
Hüsnü Mahalli paylaştı: İran’dan ‘Amerikalılar Suriye’yi terk edecek’ iddiası463 izlenme
Genç işsizliğin rekor kırdığı Türkiye'den yabancı danışmanlara kıyak ödemeler!70 izlenme
İlber Ortaylı'dan 'Isias Otel' eleştirisi: "İbret nesnesi olmalı"39 izlenme
Hayaldi gerçek oldu, kuyruklara 'ucuz pide' kuruğu da eklendi! 'Bu şartlar çok zor ben ömrü hayatımda böyle pahalılık görmedim'66 izlenme
Fatih Altaylı 'Dilan Polat' davasını yazdı: "Türk adaleti için de yas ilan edelim ama 3 gün yetmez en az 1 ay olmalı"43 izlenme