İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Fuat Uğur'un Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'a yönelik çirkin 'twerk' ifadeleri sosyal medyada tepkilere neden oldu.
Uğur'la birlikte 'troll' olarak nitelenen çok sayıda sosyal medya kullanıcısının da benzeri paylaşımlar yapmasının ardından Üsküdar Belediyesi harekete geçti.
Belediyeden yapılan açıklamada, "Eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in ortaya attığı, belediyemizin personel maaşlarını ödeyemediği yalanının akabinde Belediye Başkanımız Sinem Dedetaş hakkında ahlaksızca paylaşım yapan bütün sosyal medya hesapları hakkında suç duyurusunda bulunulacak, siyasetçi ve gazeteci kılığına bürünmüş bu ahlaksız kilişlerle ilgili hukuki süreç sonuna kadar takip edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Uğur, önceki belediye başkanlığı görevini yürüten ve 31 Mart 2024'te seçimi kaybeden AKP'li Hilmi Türkmen'in ortaya attığı iddialar sonrası bir paylaşım yapmıştı.
Paylaşımında Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ı hedef alan Uğur, "Üsküdarlı kadınlar öğrensin diye Afrika’dan twerk dansı eğitmeni getirten Sinem Dedetaş, sahnede twerk dansı yaparak para toplasın Üsküdar Belediyesi çalışanlarının maaşını ödemek için. Burjuvazinin önde gelen isimlerinin bu gösteriye iyi para yatıracaklarına eminim" ifadelerini kullanmıştı.

Uğur'un cinsiyetçi paylaşımı infiale neden olmuş ve sosyal medyada kullanıcılar tepkilerini sert şekilde dile getirmişti.
Sözcü
2 gündür elektrik kesintisi yaşanan Isparta'nın AKP'li belediye başkanı: "Çok güzel bir bereket geldi"69 izlenme
Erdoğan'ın 43 arabalı lüks konvoyu kameralara böyle yansıdı33 izlenme
4 ay önce söylediği bu sözleri yuttu, AKP'ye geçti: "İktidarın gücüne karşı kaç kişi çıkar? Bir Emrullah Akpunar çıkar. Bu partiden geldim, bu partiden giderim"27 izlenme
Tutuklanan kadının testi pozitif çıktı! Savcı dahil 11 kişi karantinada!108 izlenme
Erdoğan imzaladı, damadın şirketine 600 milyonluk teşvik138 izlenme
Partisiz girdikleri YKS’den AKP üyesi olarak çıktılar!28 izlenme
İçsiz köfte, içsiz mantı, boş baklava ve boş tosttan sonra boş külah 6 buçuk lira!30 izlenme
AKP'li belediye bir yıllık bütçeyi 3 ayda bitirdi!38 izlenme
İnce açıkladı! Türkiye ne zaman mutlu olur?
Japon deprem uzmanı Moriwaki’den ezber bozan tavsiye: "Deprem çantanıza bu iki şeyi mutlaka koyun"
Yandaş anketçi için 133 bin liralık iş icat edildi!
Boğaziçi'ndeki korkunç cinayette yeni ayrıntı ortaya çıktı: 'Düğüne geldim' diyerek içeri girmiş