Anastezi uzmanı olarak görev yaptığı Siirt Devlet Hastanesi’ne 1 Mart’ta başhekimolarak atanan Şeyda Kayhan, kentte yaşadığı “mahalle baskısı” nedeniyle görevinden ayrıldığını açıkladı. Kayhan, “Siirt Üniversitesi’nde eğitim gören, yaşları 1822 arasında değişen ve maddi durumu iyi olmayan öğrencileri baskı, tehdit ve parayla kandırarak fuhuşa zorladıklarını duyunca içim acıdı. Durumu emniyete bildirdim. ‘Neden ramazan günü bunu ortaya çıkardın? Siirt için kötü bir imaj oldu’ gibi şeyler söylenmeye başlandı" dedi.
Anastezi uzmanı olarak görev yaptığı Siirt Devlet Hastanesi’ne 1 Mart’ta başhekimolarak atanan Şeyda Kayhan, kentte yaşadığı “mahalle baskısı” nedeniyle görevinden ayrıldığını açıkladı. Kayhan, hastanenin ilk kadın başhekimiydi
Şeyda Kayhan, anastezi uzmanı olarak görev yaptığı Siirt Devlet Hastanesi’ne 1 Mart’ta başhekim olarak atandı. Genç yaşında hastanenin ilk kadın başhekimi unvanını aldı fakat kentte yaşadığı “mahalle baskısı” nedeniyle görevinden ayrıldığını açıkladı.
Gazete Habertürk'ün haberine göre ilk icraatının özel şirket tarafından işletilen fizik tedavi ve rehabilitasyon birimini hastane personeliyle çalıştırmaya başlamak olduğunu söyleyen Kayhan, “Bu birime devlet, her ay 400450 bin liraya yakın para ödüyordu. Kendi personelimizle çalıştırmaya başladık. Devleti maddi yükten kurtardık ancak birileri rahatsız oldu. Baskılar başladı ancak geri adım atmadım. Mahalle baskısı yaratıldı. Gönderilmeseydim istifa edecektim” dedi.
Hastanede çalışan 4 kişinin adının karıştığı fuhuş olayını ortaya çıkarması sonrası garip bir şekilde eleştirildiğini belirten Şeyda Kayhan, şunları söyledi: “Siirt Üniversitesi’nde eğitim gören, yaşları 1822 arasında değişen ve maddi durumu iyi olmayan öğrencileri baskı, tehdit ve parayla kandırarak fuhuşa zorladıklarını duyunca içim acıdı. Durumu emniyete bildirdim. ‘Neden ramazan günü bunu ortaya çıkardın?Siirt için kötü bir imaj oldu’ gibi şeyler söylenmeye başlandı. Burada sanki fuhuş yapan benmişim gibi eleştirildim. Hayal kırıklığına uğradım. Bazı tabuları yıkmak kolay değil.” Kayhan, Aydın’a atandı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1016608/Ogrencilere_fuhus_tuzagini_ortaya_cikaran_bashekim_mahalle_baskisi_nedeniyle_gorevden_ayrildi.html
MSB'den 'Süleyman Şah' sorusuna yanıt33 izlenme
Erdoğan'ın 'mevduat hesabı' Diyanet'ten geçmedi "Dinen haramdır"53 izlenme
İktidar emekliyi dipte eşitledi22 izlenme
İşsizlik rakamları açıklandı: 4.1 milyon kişi işsiz, 2 milyon kişi artık çalışmıyor!77 izlenme
'İade' kararı sonrası acılı baba, Oğuz Murat Aci'nin mezarını ziyaret etti: 'Rahat uyu oğlum, sözümü tuttum'30 izlenme
Bayat ekmeğe yüzde 33 zam geldi40 izlenme
Çocuklara cinsel istismar davasında soruşturma açılmıştı: İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı!39 izlenme
İktidarın Türkiye'yi düşürdüğü durum işte bu! Avusturya Başbakanı "Taliban fanatizmini Avrupa’da istemiyoruz. Afganların kalacağı en iyi yer Türkiye"49 izlenme
Erdoğan istedi, savcılık yerine getirdi: CHP’li 3 vekil hakkında yeni fezleke
Can Holding'e operasyonu engellemeye mi çalıştı? Mehmet Uçum iddialara yanıt verdi
16 yaşındaki Buğra’yı depremden kurtardılar, MESEM’den kurtaramadılar
AKP'li belediyenin inşaatı açıklanmayan bir sebepten durdu, yeniden yapılan ihalede maliyet 2 katına çıktı!