Tencere kaynatmakta zorlanan yoksul vatandaşlar, bu yıl iftar sofrası kurmakta çok daha fazla zorlanacak. Satın alma gücü olağanüstü düşen yoksul, gariban ailelerin iftar sofrasından doyup kalkması bu yıl neredeyse imkansız hale geldi.

MÜTEVAZI SOFRA BİLE HAYAL
Zengin aileler iftar sofralarını bin bir çeşit gıdayla donatırken yoksul ailelerin iftar sofrası bu yıl çok daha fakir olacak. Sözcü'de yer alan habere göre çorba, köfte, sebzeli etli yemek, salata, yoğurt, ayran gibi oldukça mütevazı sofraları kurabilmek bile çok büyük harcamaları yapmayı zorunlu kılıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) geçen yıl ve bu yıl ki gıda fiyatları üzerinden yaptığımız hesaplamalara göre, yoksulun iftar sofrasına koyacağı şehriye çorbasının maliyeti ikiye katlandı.
Geçen yıl 5.7 liradan satılan şehriyenin kilosu 11.9 lirayı aştı. Bulgur fiyatları aynı şekilde ikiye katlanırken ekmeğin kilosu iki kat artışla 13 liraya çıktı. Yoğurt 7.8 liradan 13 liraya, zeytin 28.5 liradan 45 liraya yükseldi. Fakirin iftar sofrasına tereyağı ve balı koyabilmesi bile artık mucize.

İngiliz gizli belgelerinde, Ekim 1923 (2): “Türk milleti bu sabah bir cumhuriyetle uyandı.”27 izlenme
Ruhsar Pekcan skandalından sonra şimdi de Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un kardeşi Oktay Selçuk'un şirketi ortaya çıktı!173 izlenme
Hanefi Avcı: "Hizbullah yönetiminden birkaç kişi HÜDA PAR'ı yönetiyor"32 izlenme
Benzin ve motorine zam!36 izlenme
Reuters'tan 'Kanal İstanbul' iddiası "Türk bankaları Kanal İstanbul'u fonlamakta istekli değil"39 izlenme
Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nda araç saltanatı!87 izlenme
Şener Üşümezsoy Naci Görür'e demediğini bırakmadı! "Söylediği hiçbir senaryo çıkmadı"22 izlenme
Zeytin ağaçlarını kesmeye gelenlere böyle feryat etti! "Vatanımızı savunmak ayıp mı, günah mı?"63 izlenme
ABD Eylem Tok ve oğlunu iade edecek mi? Kritik bilgi ortaya çıktı
Erdoğan'ın yıllar önceki "Paranın itibarı milletin itibarıdır" paylaşımı gündem oldu!
Aralarında 'AKP'nin davasına destek veren iş adamı' da var: Isias Otel'in sahipleri tutuklandı
Atatürk Orman Çiftliği arazisinde kaçak fabrika! Sekiz kapısı birden mühürlendi