Dolar kuru fırladı iğneden ipliğe zam yağmuru yaşandı. Benzin, motorin, LPG zamları peş peşe geldi. Geçim sıkıntısının boyutu her geçen gün katlanarak artıyor.
Gaziantep'te Ali Kılıç Kaya isimli vatandaş, ailesinin temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiğini belirterek, çocuklarının devlet korumasına alınmasını istedi.
3 çocuk babası Kaya, Valiliğe yazdığı dilekçesinde, "Ne dayanacak gücüm ne de umudum kaldı" ifadelerini kullandı.
İşte sosyal medyada paylaşılan o dilekçe:

Çaresiz baba şu açıklamaları yaptı:
Valinin az önce Özel Kalem Müdürlüğü'nden arandım. TC'mi istediler, verdim. Yardıma değer olduğunuzu görürsek yardımcı olacağız denildi, kapatıldı.
Ben 41 yaşındayım, 25 sene İstanbul'da yaşadım, en son 2002'de işsiz kaldım. 6 bin 500 lira maaş alıyordum, işsiz kaldıktan sonra tabii ki ihtiyaçlarımı karşılayamaz duruma düştüm. Düşünce de hani dedik memleketimize bir akrabamızın yanına sığınalım, geldik buraya (Gaziantep'e). Bir akrabayla birlikte yaşamaya başladım, toparlanana kadar, iş buluncaya kadar. Çünkü pandemi sürecini siz de biliyorsunuz. Gelirken de bütün ev eşyam kargoda kırıldı, o da ayrı bir mesele. Ondan sonra burada sigortalı bir işe girdim ama asgari ücretle. Çünkü artık yaşım da geçti, EYT mağduru bir insanım. Her gittiğimiz kapı yüzümüze kapanıyor yaş dolayısıyla. İstediğimiz, tecrübeli olduğumuz sektörde çalışamıyoruz. Ne yapıyorsun? Mecburen asgari ücretle çalışmak zorunda kalıyorsun. Şimdi asgari ücretle liseye giden oğlum var, ortaokula giden oğlum var ve ayrıca gelişim geriliği yaşayan 5 yaşında çocuğum var. Ben 2800 lirayla nasıl çocuk okutayım? Nasıl gelişim geriliği olan oğlumun ihtiyaçlarını karşılayayım? ben önceden 5 tane gıda alabiliyordum, şu an 2 gıda alabiliyorum. Borçla borcu kapatarak artık bir seviyeye getirebildim ama artık dayanacak gücüm de kalmadı. Umudum da kalmadı, hayalim de kalmadı.
https://www.krttv.com.tr/gundem/gazianteptebirvatandasinvaliligeyazdigidilekceyurekh101912.html
'Üçüncü havalimanı inşaatında 400 işçi öldü, torbayla gömdüler!'39874 izlenme
Konvoyunun önüne sürü çıkan kaymakam, çobana ceza kesti38 izlenme
Kendisini aldattığını düşünüp karısını öldüren sanık tahliye edildi!153 izlenme
Bu sevginin tarifi yok! Ankara’da binler yine Ata’sına koştu23 izlenme
İşsizlik pandemi döneminden bile daha yüksek18 izlenme
Rizeli çiftçi AKP'yi yerden yere vurdu! Rizeli vatandaş da böyle konuşuyorsa iş değişti demektir27 izlenme
Çiftçiye dev paket seçim yatırımı çıktı!143 izlenme
Tekirdağ’dan Çanakkale’ye sıçrayan yangın durdurulamıyor! Otoyol ulaşıma kapatıldı41 izlenme
X: "Türk hükümeti İliç ile ilgili 45 paylaşımın kaldırılmasını talep etti"
Salyalı yobaz Fatih Tezcan 'Bizim gücümüz Kemalist terör örgütüne yeter'
Pazarda çalışan çocuk işçi: "Benim yaşımdakiler sokakta top oynuyor"
İtirafçının sızdırılan ifadesi, tutuklu amcanın işine mi yarar?