Dünya’dan Ali Ekber Yıldırım’ın haberine göre Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği İktisadi İşletmesi’nin (BESDBİR) yaptığı başvuruya ilişkin Biyogüvenlik Kurulu’nun 30 Ekim 2017’de ve 4 Ocak 2018’de yaptığı iki toplantının kararları 11 Ocak tarihi itibariyle kamuoyuna açıklandı.
Biyogüvenlik Kurulu kararında konuyla ilgili şu bilgilere yer verildi: “BESDBİR’in 8 Kasım 2017 tarihli FG 72 soya çeşidi ve 28 Aralık 2017 tarihli MON87427 ve DAS402789 mısır çeşitlerinin yem amaçlı kullanma başvurularının kabulüne, değerlendirme sürecinin basitleştirilmiş işlem kapsamında yürütülmesine, oluşturulan risk değerlendirme ve sosyoekonomik komitelerinin görevlendirilmesine, komite üyeliğinden zaruri nedenlerle ayrılan üyenin yerine uzman havuzundan yeni bir üyenin Kurul Başkanı tarafından atanmasına karar verilmiştir.”
Kararda geçen ‘değerlendirme sürecinin basitleştirilmiş işlem kapsamında yürütülmesi’ ifadesi, bu genlere izin verilmesi sürecinin hızlanacağı anlamına geliyor.
Kurulun başvurusunu kabul ettiği ve basitleştirilmiş işlem uyguladığı üç yeni gene ithalat izni verilirse Türkiye’ye ithalatına izin verilen genetiği değiştirilmiş gen sayısı 39’a çıkmış olacak. Daha önce 26 mısır ve 10 soya genine ithal izni verilmiş ve bu genler yem amaçlı olarak ithal ediliyor.
http://halktv.com.tr/gdoluucyemindahaithalatinaonaycikti278406
AKP'den torpil itirafı: "Eğer bu gidişat düzelmezse, 2028'de çok daha ağır bir yenilgi olabilir"13 izlenme
Prof. Dr. Daron Acemoğlu: "Türkiye'de olsam Nobel alamazdım"30 izlenme
Bir gecede 1511 ağacı kesen kişi serbest bırakıldı!333 izlenme
Emekli esnaf CHP'li başkana isyan etti: "Türkiye bitti, AK Parti'den kurtarın bizi"8 izlenme
Papa'nın ziyaretinden İznikli esnaf memnun8 izlenme
Bir babaannenin isyanı: "Kuru ekmekleri ıslatıp çocuklarımıza yedirmeye başladık"25 izlenme
KKTC Basın Sendikası Başkanı Ali Kişmir: "Bahçeli'ye burada çok büyük bir tepki var"11 izlenme
200'lük banknot yetmiyor! Fatih Karahan'a banknot sorusu9 izlenme
Sizin vatandaşın halinden haberiniz var mı? Müjde diye açıkladıkları konut sisteminin aylık taksiti 133 bin lira
Köpeğe tecavüz edip öldüren Volkan Uzun tutuklandı!
Türkiye’nin en tehlikeli provokasyonu, resmen yalan çıktı!
Almanya bir yıl aradan sonra vize başvurularını açtı: Aşıya göre şartlar değişiyor