Simav'da geçen yıl kalitesine göre, kilosu 2 3 lira olan arpacık soğanın fiyatı, bu sene 25 liraya kadar çıktı. Tohumluk arpacık soğanı fiyatlarının yükselmesini üretim düşüklüğüne bağlayan satıcı Fikret Bal (57), "Geçen yıl üretim bol olduğu için tohumluk kuru soğanın kilosunu 2 3 liradan satıyorduk ancak kış boyunca kuru soğan fiyatlarının 5 6 lirada seyretmesi ve üretimdeki azalma tohumluk kuru soğan fiyatlarına da yansıdı.
'Soğanın fiyatı 40 lirayı bulabilir'
Geçtiğimiz haftalarda 15 liradan sattığımız soğan tohumu bu hafta 25 liraya kadar yükseldi. Soğan tohumu temini için gittiğimiz Bursa ve Denizli'de istediğimiz fiyattan yeterince tohum bulamıyoruz. Fiyatlar yüksek olunca vatandaş soğan ekimini azalttı. Böyle giderse tohumluk kuru soğanın fiyatı birkaç haftaya kalmaz 30, hatta 40 lirayı bile bulabilir" diye konuştu.
Satıcılardan Mustafa Can ise "Tohumluk kuru soğanın fiyatı yüksek olunca vatandaş istediği kadar alamıyor. Eskiden 5 6 kilo birden alanlar şimdi yarım kiloya kadar düştü. Bundan biz de rahatsız oluyoruz. Böyle giderse gelecek yıl soğanda rekolte düşer" dedi.
DHA
https://halktv.com.tr/ekonomi/gecensene2liraolantohumluksoganbugun25lira388399h
Ege 15 gündür beşik gibi sallanıyor! Kandilli, tsunamide beklenen dalga boyunu açıkladı18 izlenme
Ankara’da Hacettepe, ODTÜ, Ankara, Bilkent Üniversitesi öğrencileri Seğmenler Parkı’nda buluştu41 izlenme
Dalga mı geçiyorsunuz? Bakanlıktan sağlıklı beslenemeyen milyonlarca çocuğa "her öğünde et tüketin" tavsiyesi!24 izlenme
Menzil lideri Abdulbaki Erol gömülür gömülmez tarikatta taht kavgası başladı!65 izlenme
ÇEDES Projesi'yle gerici faaliyetler giderek yaygınlaşıyor: Öğrencilere 'şeytan taşlama' dersi verdiler!37 izlenme
Cemil hoca para basan yol buldu6 izlenme
Bakan Koca Türkiye’deki güncel corona verilerini açıkladı: Hayatını kaybedenlerin sayısı 5001, vaka sayısı ise 190.165 oldu!112 izlenme
İnce'nin hedefinde olan o komutan da terfi etti!139 izlenme
FETÖ sanığından itiraf: ‘AKP’nin il başkanı referansımla atandı!’
Bakan Işıkhan'dan milyonlarca kişiyi ilgilendiren açıklama: Emekli maaşı ne kadar olacak?
KÖİ projelerinde dünyada üçüncü sıradayız!
TÜRGEV ve Ensar merkezi ortak kuruluş vakfı Muhammed Ali’nin çiftliğini satın aldı