Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2020 Plan ve Bütçesi üzerinde Genel Kurulda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan konuşurken söz aldı ve Niğde’de tarlada alıcı bulamayan, maliyetin altına bile satılamayan patatesler için ne yapılacağını sordu.
Yaklaşık bir yıl önce Ticaret Bakanlığı görevlilerinin pahalılık nedeniyle, patates ve soğan depolarını basarak üreticiyi “stokçu” ve “terörist” ilan ettiklerini anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu yıl patates üretimi arttı, tüccar maliyetine dahi ürün alamadı, ortada yoksunuz. Şu an depolar patates çakılı. İhracat için umutları vardı ancak yeni düzenlemeyle yurt dışı satışını zorlaştırdınız, yeni giderler getirdiniz. Niğde'den ihracat için tır Mersin'e gidecek, ihracat şartları uymazsa tüccar ortada kalacak. Bu uygulamayla ürün alınmıyor. Niğde'de neden bu analizler yapılmıyor? Ayrıca, patateste yurt dışı için teşvik verecek misiniz? Yoksa depoda çürümesini mi seyredeceksiniz?” şeklinde konuştu.
BAKAN: “BİZİM İŞİMİZ DEĞİL”
Bakan Pekcan, yurt dışı satışıyla ilgili olumlu yanıt vermedi. Patates ihracatıyla ilgili Bakanlığının bir analizinin olmadığını ifade eden Pekcan, “Tarım ve Orman Bakanlığının sebze ve meyve ticaretinde verdiği analizler var ancak Bakanlık olarak biz tarım teşvikleri yerine işlenmiş tarı ürünlerine teşvik veriyoruz” dedi.
Bunun üzerine Meclis'te şu diyalog yaşandı:
“ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – İktidar olarak Sayın Bakan, iktidar olarak… ne yapıyorsunuz?
TİCARET BAKANI RUHSAR PEKCAN – Ben kendi bakanlığımla ilgili konulara cevap vereyim, müsaade ederseniz.
ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Sayın Bakan, geçen sene depoları siz basmadınız mı?”
https://odatv.com/gecenseneteroristilanedilenpatatescilerebuyilneoldu14121916.html
‘Babanın malını mı satıyorsun’ diyerek hastaneyi kurtardılar19 izlenme
Elektriğe deli zam geliyor! Yok artık bu kadar da olmaz ki diyeceksiniz!56 izlenme
Özgür Özel: "Damat harikalar diyarında"191 izlenme
Toplumun derdi ekonomi33 izlenme
Kiralık ev bulmak artık daha zor olacak: Yeni kriz kapıda, işte nedeni38 izlenme
FETÖ'cüleri arayanlar dikkatli izlesin !3622 izlenme
Hablemitoğlu suikastının katil zanlılarından Levent Göktaş yakalandı!39 izlenme
İzmir'deki depremin ardından kan donduran insanlık dışı paylaşımlar!105 izlenme
Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası Mahfi Eğilmez’den Mehmet Şimşek’e kara haber
Canlı yayında skandal sözler! 'Erdoğan'a itaat edeceksiniz, ram olacaksınız, onun idaresi altında yaşayacaksınız!'
CHP Özkan Yalım'ı cezaevinde dinledi, kanaat değişmedi: Partiden ihraç ediliyor
İşte Ekrem İmamoğlu’nun manifesto gibi savunması